Seniorii Asociaţiei Caspev au sărbătorit Ziua Limbii Române

Data de 31 august este marcată la nivel naţional drept Ziua Limbii Române, iar un astfel de eveniment nu putea să treacă neremarcat de seniorii de la Centru de Asistenţă Socială Pentru Vârstnici Caspev din Baia Mare. Timp de mai bine de o oră, în sediul de pe Strada Săsarului nr. 3 au răsunat cântece şi poezii pregătite de seniori dar şi de Corul “Crizantema” al asociaţiei.

„Am dorit din tot sufletul ca acest program cu ocazia Zilei Limbii române să se desfăşoare la noi în asociaţie. Cred că este pentru prima dată când sărbătorim limba română aici şi mă bucur că a fost un program reuşit”, a spus Florica Cavaşi, vicepreşedintele Asociaţiei Caspev.

Seniorii au recitat, au ascultat prezentări despre scriitori, poeţi şi au ascultat câtece interpretate de colegii lor.

„Am parcurs foarte multe etape din istoria literaturii române, am cântat, am recitat pe versurile diferiţilor poeţi, am amintit diferiţi scriitori, oameni de literatură şi am văzut pe feţele publicului şi ale colegilor mei corişti că s-au simţit foarte bine. Au cântat cu foarte multă plăcere, au recitat cu multă plăcere poeziile şi totul au făcut din suflet”, a mai spus Florica Cavaşi.

În ciuda faptului că această sărbătoare a fost o premieră pentru seniori, cu siguranţă anul viitor ziua de 31 august va fi notată în calendar ca dată foarte importantă.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*