Sentimentalism

Meciurile din liga întâi se desfășoară fără spectatori pe un fond muzical înregistrat probabil în anii trecuți. Nu poate fi vorba sub nici o formă de un termen de comparație cu ambianța creată de prezența fizică a spectatorilor. Măsurile de reluare mult așteptate se amână sine die.

În asemenea condiții s-a desfășurat derby-ul CFR Cluj – Universitatea Craiova, câștigat, zic eu, pe merit de craioveni. Gazdele au evoluat modest, cu același joc stereotip, fără nerv. Cu toate acestea, arbitrul Kovacs Istvan a comis două mari greșeli, ambele în detrimentul clujenilor: Vlădoiu l-a faultat în careu pe Costache, impunându-se o lovitură de pedeapsă, iar ofsaidul lui Mihăilă la golul al doilea a rămas nesancționat. În urma acestui rezultat situația s-a complicat în fruntea clasamentului din play-off, urmând ca ultimele cinci etape să decidă campioana țării.

FC Botoșani a învins la Mediaș pe Gaz Metan, întărindu-mi convingerea că în jocul precedent de pe teren propriu cu CFR Cluj moldovenii au lăsat-o mai moale. Pe zi ce trece mult trâmbițata echipă a FCSB-ului își arată slăbiciunile sau neputința de a câștiga vreo partidă. Astra Giurgiu, o echipă lipsită de griji și de motivație, a învins FCSB-ul, adâncind și mai mult criza prin care trece echipa bucureșteană.

În competiția play-out, Viitorul și Sepsi Sfântu Gheorghe au desfășurat o partidă spectaculoasă cu șase goluri. Celelalte trei partide s-au încheiat cu victorii ale echipelor oaspete, fapt mai rar întâlnit. Înfrângerea Chindiei la Târgoviște cu Poli Iași a dus la demiterea antrenorului Viorel Moldovan, Emil Săndoi fiind un posibil înlocuitor.

FC Hermannstadt a mai suferit o înfrângere, de data aceasta cu Clinceniul, demonstrând astfel cât se pricepe Ana Maria Prodan la fotbal. Nici situația antrenorului Adrian Mihalcea nu este prea clară, deoarece Dinamo a fost învinsă pe teren propriu de o echipă de cartier, FC Voluntari.

La sfârșitul acestei săptămâni începe competiția play-off în liga a doua. În așteptarea deciziei TAS de la Lausanne, UTA va întâlni pe teren propriu echipa Petrolul Ploiești, partidă care se va desfășura și ea fără spectatori.

A plecat dintre noi Ionuț Popa, un antrenor apreciat de toate echipele la care a activat. A lăsat în urmă regrete, iar gestul celor de la Poli Iași care s-au prezentat la Arad în frunte cu fostul președinte al consiliului de administrație al clubului rămâne unul demn de toată admirația.

 

 

The post Sentimentalism appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*