Seria pozitivă a „leoaicelor” s-a întrerupt la zece meciuri: Heniu Prundu Bârgăului – AC Piroș Security 3-1

Ciclul de meciuri fără înfrângeri se închide pentru AC Piroș Security exact acolo unde a început. După 5-1 în luna octombrie a anului trecut, arădencele au cedat astăzi cu 3-1 la Prundu Bârgăului, în cadrul etapei a treia a play-offului Ligii I la fotbal. Confruntarea a fost infleunțat de eliminarea rapidă portarului egiptean al lui Cuedan, aflat la primul meci oficial din acest an după revenirea din țara natală.

Așadar, debutul echilibrat de meci a fost întrerupt de faza din minutul 21, la care apărarea oaspetelor a greșit elementar. O minge lungă a fost trată superficial de Ancăș și portarul Maha, aceasta din urmă a făcut henț în afara careului din postura ultimului om și a fost trimisă la vestiare de „centralul” din Fălticeni. Între buturi a intrat Marcea, cea care apărase buturile echipei sale la meciurile cu Becicherecu Mic și Vasa Femina  din startul play-offului. Dar, „leoaicele” nu s-au lăsat descurajate și au marcat primele. În minutul 27, Răduc a pasat filtrant, iar Melisa Olariu a învins-o pe Salamon cu un șut în stânga sa. Mai mult, elevele lui Cuedan au ontinuat să stea bine în teren și au fost foarte aproape să intre în avantaj la cabine. Nu s-a întâmplat acest lucru, căci în minutul 43 Ana Palaghia a profitat de un balon scăpat din brațe de Marcea și a egalat la 1.

Aceeași fotbalistă a înscris destul de repede în actul secund, mai precis în minutul 53 și misiunea arădencelor devenea și mai grea. Deși a probat mai multe sisteme de joc, 441 și apoi 342, echipa vizitatoare nu a mai reușit să revină pe tabelă, cu toate că ceva situații au fost în dreptul lui Olariu și Sucilă. În prelungiri, când Piroș Security s-a năpustit în atac nemaiavând nimic de pierdut, bistrițencele au mai punctat odată pe o contră, prin Alexandra Hornea și arădencele părăsesc pentru moment locul 2, căci Fortuna Becicherecu Mic, chiar dacă a remizat (0-0) la Odorheiu Secuiesc, are golaveraj superior.

Cuedan: „Nu e nicio tragedie, să ne revenim până la meciul cu Galațiul”

Așadar, Dan Cuedan simte gustul primei înfrângeri pe banca fotbalistelor de la Piroș Security după 10 victorii și o remiză. „Evident, desfășurarea partidei a fost influențată de faza nefericită din minutul 20, 21, când am rămas în zece. A fost o eraore, se întâmplă, altfel sunt convins că am fost obținut un rezultat pozitiv. Dar, chiar și în inferioritate numerică, fetele au luptat, au și marcat primele, păcat că pentru două minute nu am intrat în avantaj pe tabelă la pauză. Altfel, am prestat un joc solid pe terenul unei formații bune din campionatul nostru, golul trei l-am primit când eram cu toate jucătoarele în față și am fost prinși pe contraatact. Nu este nicio tragedie că am pierdut. Trebuie să ne revenim rapid după acest joc în care am risipit destul energii, avem și un drum lung la întoarcere, iar duminică, cu Galațiul pe teren propriu, fetele să fie cât mai proaspete. Viitoarele noastre adversare au remizat cu U. Cluj astăzi, este clar că ne va aștepta un meci foarte, foarte greu”, a spus antrenorul echipei arădene.

Formații: 

Heniu: Salamon – Ștef, Grecu, Ciontoș, Guiridze – Merlan, Corduneanu, Ambruș, Laiu – Boroș, Palaghia. Rezerve: Mureșan, Hornea, Purcil, Mateș, Baciu, Jean. Antrenor: Călin Svoboda

Piroș: Maha – Șuveț, Ancăș, Prisăcari (72 Tomescu), Marcea – Drăgan, Răduc, Bozian (90+3 Prodan), Sucilă – Parlak (63 Bălaș), Olariu (90+3 Voinea). Antrenor: Dan Cuedan

Răduc, Marcea, Olariu, Sucilă – Parlak, Ancăș, Șuvet, Drăgan – Bozian, Prisăcari. Rezerve: Balaș, Voinea, Prodan, Tomescu. Antrenor: Dan Ciedan.

Arbitri: Silviu Iftode (Fălticeni – Suceava) – Vlăduț Hazi (Volovăţ – Suceava), Andra Vasiliu (Suceava)

0
0

Articolul Seria pozitivă a „leoaicelor” s-a întrerupt la zece meciuri: Heniu Prundu Bârgăului – AC Piroș Security 3-1 apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*