Seturi multe, puncte puține! CSM Lugoj pierde ambele jocuri din turneul de la București, cu 2-3

Sistemul actual de desfășurare al campionatului aduce fluctuații notabile în evoluția fetelor de la CSM Lugoj, care fac ușor pasul de la o victorie extraordinară cu liderul CSM Târgoviște la o înfrângere, nescontată, cu Pitești, în Cupa României.
Ritmul de pauze, impus de coronavirus, cu turnee derulate la fiecare două săptămâni, face greu de menținut o formă constantă în toată perioada, ceea ce dă bătăi de cap tuturor antrenorilor din prima ligă. Iar din acest motiv, rezultatele nu sunt întotdeauna cele pe care le dorești, mai ales dacă ai și neșansa ca una sau două jucătoare să evolueze sub parametrii și potențialul pe care acestea le au.

Turneul de la București, unde CSM Lugoj a avut ca adversari pe CSO Voluntari și CS Medgidia, a fost un astfel de exemplu, în care pomul lăudat nu a dat recolta dorită.

Porniți cu un obiectiv de cel puțin patru puncte, cei de la CSM Lugoj s-au întors acasă cu doar două puncte, după două înfrângeri la același scor, 2-3. Ca o notă, CSM Lugoj a desfășurat până acum două turnee în sala din Voluntari, în care a întâlnit patru echipe diferite, iar toate jocurile de acolo s-au încheiat cu scorul de 3-2 (victorie cu Pitești și înfrângeri cu Bacău, Voluntari și Medgidia).

Turneul desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute a programat un prim joc cu gazdele CSO Voluntari, meci ce a avut loc sâmbătă, de la ora 18,00. Lugojencele au început foarte bine și au condus cu scorul de 2-0 la seturi, însă din acel moment lucrurile au început să se complice și astfel s-a ajuns la clișeul ”cine nu câștigă cu 3-0, pierde cu 3-2”.

Evoluția sigură de până atunci a coordonatoarei Diana Balintoni a dispărut, iar când cel mai bun om al echipei dă rateuri, jocul merge într-o direcție greșită. Fără să fie ajutată de atacanții din Serbia, Zelenovic și Kocic, care au ratat o mulțime de mingi, ușoare sau mai dificile, coordonatorul CSM Lugoj nu a mai găsit soluții eficiente, iar acest lucru a dus la pierderea unui joc avut la discreție, mai ales că în setul 3 Lugojul a condus până după punctul 15.

Al doilea joc al turneului, ce a avut loc duminică, de la ora 14,00, unul mult mai dificil, cu o echipă compactă, cu o apărare excelentă, CS Medgidia, nu a scos echipa bănățeană din impasul generat de înfrângerea neașteptată cu Voluntari, iar acest lucru s-a observat în joc.

Dacă evoluția coordonatorului a crescut o idee, atacanții au fost din nou ezitanți, cu excepția junioarei Popa și a centrului Koprivica. La acest lucru se adaugă și o apărare rigidă în linia a doua, unde liberoul celor de la Medgidia a reușit mai mult decât cel al echipei bănățene.

Scorul final a fost 3-2, după 1-0 și 2-1, pentru Medgidia, care a fost cel puțin mai ambițioasă în acest joc. Cele două puncte câștigate mențin pe moment echipa lugojeană pe poziția a șasea, însă lugojencele nu își mai pot permite pași greșiți în turneele care urmează, unde au jocuri abordabile, cu U NTT Data Cluj și Medicina Tg. Mureș, dar și partide mai grele cu FC Argeș Volei, Știința Bacău și Rapid București.

Foto: Elis Iordache

Articolul Seturi multe, puncte puține! CSM Lugoj pierde ambele jocuri din turneul de la București, cu 2-3 apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*