“Șezătoarea de Baia Mare”  manifestarea cultural – artistică inițiată de  dr. Viorica Cherecheș și înv. Maria Chira în prezența stareței Mănăstirii Bârsana, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul și primarului Cătălin Cherecheș

“Șezătoarea de Baia Mare”  manifestarea cultural – artistică inițiată de  dr. Viorica Cherecheș și înv. Maria Chira în prezența stareței Mănăstirii Bârsana, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul și primarului Cătălin Cherecheș

Șezătoarea de Baia Mare este manifestarea cultural – artistică desfășurată la Centrul de zi pentru persoane vârstnice Caspev vineri, 13 decembrie 2019.

“Inițiatorii sunt învățătoarea Maria Chira, pasionată de tradiție și de frumos și mama mea, dr. Viorica Cherecheș, dornică să contribuie la păstrarea și promovarea valorilor care definesc Maramureșul nostru drag. Lor li s-au alăturat și alți oameni talentați și care iubesc tot ce ține de fibra noastră maramureșeană și a ieșit o acțiune de excepție.

Peste 100 de persoane, copii, tineri, vârstnici, printre care și Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, au participat la acest eveniment care se dorește a fi organizat periodic. Am fost bucuros și de revederea cu monahia Filofteia Oltean, stareța Mănăstirii Bârsana. Maramureșul are tradiții minunate și oameni dornici să le mențină vii. Aceste meșteșuguri nu vor pieri atât timp cât sunt femei harnice și talentate care încă țes și cos cu drag, dar mai ales predau generațiilor tinere secretul meseriei și iubirea pentru moștenirea străbunilor.

În final, trebuie să vă spun și că sunt extrem de mândru de mama mea, dr. Viorica Cherecheș, deputat în Parlamentul României. Un om minunat, mereu implicat în comunitate, mereu dornic să fie de ajutor celor din jur, de la care am învățat multe și îi sunt recunoscător pentru asta. Știu cât de mult iubește oamenii în general, Baia Mare, Maramureșul și cât suflet a pus și în acest proiect, Șezătoarea de Baia Mare. În cadrul centrului Caspev a fost amenajat un centru de creație dotat cu un război de țesut și vor fi organizate periodic prezentări și ateliere diverse menite să mențină vii meșteșugurile, portul popular și tradițiile maramureșene, unice în lume. Din încredințarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Preasfinția Sa a acordat mamei mele, Dr. Viorica Cherecheș, Medalia Omagială „Justinian Arhiepiscopul”. Felicitări tuturor care au contribuit la reușita acestei șezători și mult succes pe mai departe!” a menționat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*