Sezon încărcat! Piloții de la MotoExtrem vor avea curse în fiecare săptămână

Piloții lugojeni de la Moto Extrem vor avea un sezon competițional neobișnuit, anul acesta. Noutatea o reprezintă programul extrem de încărcat, etapele urmând să se desfășoare săptămânal, din cauza amânării campionatului.
Practic, pe parcursul a aproximativ două luni se va derula întregul campionat național individual.

“Startul primei etape este programată pentru sfârșitul lunii august, dacă evoluția crizei sanitare nu se va complica. Va fi un parcurs foarte dificil, pentru că timpul rămas la dispoziție este foarte scurt, etapele se vor succeda rapid. În fiecare sfârșit de săptămână vom avea un concurs. Va fi un efort mare atât pentru piloți, care vor trebui să facă față deplasărilor lungi, oboselii și stresului, dar și pentru cei din asistența tehnică. Motoarele vor fi solicitate la maxim și va trebui să fim atenți cu menținerea motoarelor în funcțiu­ne. Vom avea puțin timp pentru re­parații sau înlocuiri de piese. Și efortul financiar va fi pe măsură, într-o perioadă scurtă de timp. Sperăm să nu avem probleme deosebite și să facem față programu­lui, adaptat anul acesta la con­di­țiile date de restricțiile sani­tare. Așteptăm să înceapă campionatul așa cum este programat, la sfârșitul lui august și să nu mai fie amânări. Până atunci o să încercăm să mobilizăm toți piloții care vor participa, măcar o dată pe săp­tă­mână pentru antrenamente pe circuitele de la Lugoj și Ianova și după 15 august vom încerca să mărim numărul prezențelor pe pista de antrenamente”, a precizat Liviu Jig­mond, de la Moto Extrem.

Speranțele clubului lugojean pentru noul sezon sunt în tânăra generație de piloți, care s-a afirmat în anii trecuți, cu rezultate remarcabile, punctând deja pentru palmares mai multe titluri naționale atât la motocros, cât și la întrecerile de viteză pe pistă asfaltată.

Gruparea de pe Timiș are în vedere cucerirea titlului la clasa 65 cc, unde are șanse reale să se impună Liviu Jigmond, junior (10 ani), care are, deja, experiență la această categorie, unde vor mai participa reprezentând orașul nostru Luca-Mark Ioviță (9 ani) și Mark Szoke-Eross (9 ani).

La clasa 50 cc, pentru Moto Extrem vor concura Andreas Balintoni (8 ani), Dean-Victor Ioviță (7 ani) și Mark Szabo (8 ani). La 85 cc va intra pe pistă David-Ilie Chivu (12 ani).

Prima etapă de motocros, la individual, este programată pentru 29-30 august, pe circuitul de la Moreni, în apropiere de Târgoviște. În total, se dorește organizarea a șapte etape.

Articolul Sezon încărcat! Piloții de la MotoExtrem vor avea curse în fiecare săptămână apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*