Și, totuși, Ionuț Radu vine la națională, ce se întâmplă cu utistul Iacob?

Federația Română de Fotbal a anunțat, printr-un comunicat oficial, că portarul Ionuț Radu se va alătura echipei naționale, în vederea meciurilor din debutul preliminariilor CM 2022. Anunțul este neașteptat, deoarece Ionuț Radu fusese scos de pe lista jucătorilor convocați la națională, din cauza problemelor cu COVID-19 iscate la echipa sa de club, Inter Milano. FRF-ul nu a anunțat, însă, ce se întâmplă cu utistul Florin Iacob, care fusese chemat de urgență de Mirel Rădoi pentru a-l înlocui pe portarul liderului din Serie A, iar acum ar deveni a patra variantă de goal-keeper în lotul „tricolorilor”.

Inițial, autoritățile din Italia au decis să le interzică jucătorilor lui Inter să călătorească sau participe la meciurile echipelor naționale, după ce mai mulți fotbaliști ai formației milaneze au contractat noul coronavirus. Însă, ulterior, le-a fost permis fotbaliștilor de la Inter Milano să meargă la loturile naționale, în baza unui test negativ pentru COVID-19. Astfel, FRF a anunțat că Ionuț Radu se va alătura, luni seară, lotului echipei naționale a României.

”Deşi autorităţile medicale din Milano au introdus iniţial restricţia pentru jucătorii lui Inter Milano de a călători şi a răspunde convocărilor de la loturile naţionale, situaţia s-a schimbat total. Astfel, autorităţile au permis fotbaliştilor să participe la acţiunile echipelor naţionale, în baza unui rezultat negativ obţinut la testarea COVID.

Portarul Ionuţ Radu, convocat iniţial de Mirel Rădoi în lotul de 24 de jucători pentru meciurile României din martie, s-a testat şi rezultatul este negativ. Astfel, Radu se va alătura în această seară lotului în cantonamentul de la Mogoşoaia!

Bine ai venit şi bine ai revenit, Ionuţ! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Cel mai probabil, sau cel puțin așa ar fi corect, Iacob va rămâne și el sub comanda lui Rădoi în următoarele două săptămâni, dar o decizie finală va fi, probabil, luată mâine.

România va debuta joi, 25 martie, în preliminariile CM 2022, contra reprezentativei Macedoniei de Nord. Meciul se va juca la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”. „Tricolorii” se află în grupa J, alături de Germania, Armenia, Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord.

 

0
0

Articolul Și, totuși, Ionuț Radu vine la națională, ce se întâmplă cu utistul Iacob? apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*