Siderații de zile mari

Chiar dacă are o vârstă respectabilă, Mircea Lucescu este singurul antrenor român care are cotă ridicată în Europa. El a fost numit selecţioner la echipa naţională a Turciei după demisia lui Fatih Terim. Această numire vine ca un gest de apreciere pentru antrenorul român.

În schimb, echipele româneşti angrenate în preliminariile cupelor europene au avut evoluţii mai mult decât modeste. După declaraţii optimiste, Dinamo, Universitatea Craiova şi Astra au părăsit competiţia. Deşi a fost învinsă categoric la Nicosia, echipa Viitorul beneficiază de prevederile regulamentului şi păstrează o şansă de a accede în Europa League. Singura grupare care a făcut faţă rigorilor competiţiei a fost FCSB, care s-a calificat chiar pe terenul din Plzeň.

România se confruntă în această perioadă cu temperaturi de peste 35 de grade, dar FRF rămâne impasibilă şi nu ţine cont de acest disconfort major. Mai mult, sunt programate şi etape intermediare, partidele urmând a se disputa pe o căldură sufocantă. De aceea nu mai trebuie să ne surprindă evoluţiile palide ale echipelor noastre atunci când evoluează în Europa. Tarele campionatului intern ies în evidenţă când echipele noastre ies pe continent.

Viciile de procedură se ţin lanţ la Timişoara, astfel încât jucătorii echipei ACS Poli nu pot intra în posesia banilor cuveniţi pentru activitatea depusă şi reuşitele lor. De aici apar nemulţumiri şi o stare de dezamăgire accentuată.

De exemplu, la partida de vineri cu Juventus Bucureşti nu a fost prezentă nici o persoană din conducerea clubului, de parcă ar fi băut apă din râul Lethe (dacă bei apă din acest râu, eşti cuprins de amnezie) şi au uitat de acest meci.

ACS Poli a câştigat jocul cu Juventus şi a reuşit să adune şase puncte, făcând abstracţie pe moment de condiţiile existente. Sincer, aştept mai mult de la Cristian Bud, care a fost adus la Timişoara ca o mare promisiune, aşteptând ca ea să fie onorată.

Ca tabloul să fie complet, doresc să subliniez arbitrajul slab al lui Andrei Antonie, care, pe lângă alte decizii eronate, nu a văzut cum jucătorul Croitoru a fost lovit cu cotul în plină figură de adversar, intervenţie care trebuia sancţionată cu cartonaş roşu.

A început şi campionatul ligii au doua sub aceleaşi auspicii ca şi cel de anul trecut.  Este pentru mulţi un déjà vu, numai că acum Foresta Suceava a luat locul Şoimilor Pâncota. Cu siguranţă, echipa suceveană se va retrage din campionat, lăsând în urmă un campionat şchiop cu un număr impar de echipe. Numai celor de la FRF li se pare totul normal şi se încăpăţânează să menţină sistemul competiţional actual ce implică deplasări lungi, costisitoare şi fără rost. După o deplasare de peste 800 de kilometri, ASU Politehnica a reuşit o victorie frumoasă la Brăila, prefigurând evoluţii viitoare bune.

UTA, întărită masiv cu jucători care au evoluat în liga întâi, a reuşit o victorie chiar pe terenul unei contracandidate la promovare, Chindia Târgovişte. Prin acest succes, arădenii au demonstrat că reprezintă o echipă solidă, cu mari veleităţi, şi speră că de această dată nu vor mai rata promovarea.

The post Siderații de zile mari appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*