Simona Gogîrlă:”Am plâns, când mi-am văzut fata la televizor”!

O convocare surpriză și de ultim moment – după mai multe discuții, staff-ul naționalei Under 17 a României, care participă la Campionatul European din Slovacia, a decis ca puștoaica Alicia Gogîrlă, de numai 14 ani și jumătate, să facă parte din vestiarul tricolorelor, toată lumea fiind convinsă că Alicia poate ajuta echipă să câștige mai ușor.

”Am plâns, firește, era pentru prima oară când fetei mele îi cânta Imnul Național. Mai mult, am așteptat primul gol cu mare emoție și am tresărit când a marcat trei, nu unul”, ne spunea emoționată Simona Gogârlă, fosta mare jucătoare, din perioada anilor 1993 – 2011, cea care are nu mai puțin decât 455 de goluri marcate, la echipa națională. ”M-am consultat cu toți antrenorii de la echipa de junioare, am vorbit și cu Steluța Luca, antrenoarea federală, le-am spus tuturor că nu trebuie să o forțeze și s-o țină mult în teren. Ea este dornică de a marca, însă noi trebuie s-o protejăm, este ceva mai mică și trebuie să avem grijă de procesul ei de creștere. Sigur, va fi un act de încredere pentru ea, se bucura nespus, când a auzit de convocare. Alicia a fost campioană națională la Junioare III, anul acesta, a înscris cele mai multe goluri la turneul final, fiind desemnată și cel mai bun inter drept, la categoria ei de vârstă. Toate aceste merite înseamnă muncă, pasiune, dedicație, de care Alicia nu este străină – am mai declarat, sunt convinsă că va fi o jucătoare mai valoroasă ca mine”, mai spunea Simona Gogîrlă.

Revenind la Campionatul European în sine, care se desfășoară în Slovacia, să spunem că tricolorele, care fac parte din Grupa C, au debutat cu victorie în fața Franței, scor 26 – 23, luând o obțiune serioasă în ocuparea unuia din primele două poziții ale clasamentului, care asigură intrarea în lupta pentru medalii. A fost un meci de o slabă factură tehnică, ambele echipe greșind foarte mult la pasare și lipsindu-le concentrarea în fața porții. De altfel, jocul a fost unul lent, fără contraatacuri și fără faze spectaculoase. Dar să punem totul pe seama tracului de debut și să așteptăm evoluții superioare, în viitoarele întâlniri. (Ionel Pană)

România – Franța 26 – 23 (11-10)
România: Popa 7, Târșoagă 6, Dragnea 3, Gogîrlă 3, Vîlcan 3, Barabaș 2, Jipa 1, Marin 1
În celălalt meci al grupei, Suedia a învins Cehia cu 23 – 19.

Grupa A
Rusia – Germania 15 – 19
Olanda – Austria 35 – 33

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*