Simplitate şi familiaritate! PSS Alexandru Mesian a împlinit 26 de ani de episcopat

Claudiu BuciuLa 8 septembrie 2020, la Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, Preasfințitul Ale­xan­dru Mesian, Episcop al E­par­hiei de Lugoj, a aniversat 26 ani de la Consacrarea ca Arhiereu.

Cetățean de Onoare al Municipiului Lugoj, PSS Alexandru Mesian este o prezență luminoasă în viața confesională a Lugojului, fiind un militant neobosit pentru ecumenism și buna înțelegere între toate cultele din oraș.

PSS Mesian a sfințit peste 40 de biserici și capele unite de pe cuprinsul Diecezei de Lugoj, care cuprinde județele Ti­miș, Caraș Severin, Arad, Hu­nedoara și o parte din Alba.

Lucrarea sa de căpătâi este, după spusele proprii, Sanctuarul Marian de la Scăiuș, dedicat Maicii Domnului.

”Consacrarea a avut loc la Blaj, la 8 septembrie 1994 prin punerea mâinilor Prea­fe­r­icitului Cardinal Lucian Mu­reșan, Arhiepiscop Major și Mitropolit al Bisericii Române Unite, Greco-Catolică, asistat de PS George Guțiu, Episcop al Eparhiei de Cluj-Gherla și PS Ioan Ploscaru, Episcop al Lugojului. De la numirea ca Episcop al Eparhiei de Lugoj, Preasfinția Sa a lucrat neobosit pentru refacerea comunităților greco-catolice, înzestrând satele și orașele cu peste 40 de biserici și capele. Dintre toate darurile Preasfinției Sale, iese în evidență calitatea relației cu clerul şi credincioșii, care impresionează prin simplitate și familiaritate. Pentru toți, Preasfințitul Alexandru are cuvinte ziditoare ce nu pot fi uitate, izvorâte din experiența sacerdotală de peste jumătate de veac”, spun reprezentanții Episcopiei de Lugoj.

La ceas aniversar, rugăm pe Arhiereul Isus Cristos să dăruiască Preasfinției Sale sănătate, bucurii, lungime de zile, păstorire rodnică și îndelungată, spre mărirea lui Dumnezeu și spre folosul Sfintei Sale Biserici.Articolul Simplitate şi familiaritate! PSS Alexandru Mesian a împlinit 26 de ani de episcopat apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*