Sindicatele din poliţie ameninţă cu proteste şi anunţă că nu vor mai lucra suplimentar

Dumitru Coarnă, lider de sindicat în Poliţie, susţine că în martie poliţiştii vor ieşi în stradă, nemulţumiţi de prevederile salariale. Sindicaliştii Sed Lex iau în calcul să nu mai efectueze ore suplimentare, potrivit Mediafax.
„Doamna Carmen Dan declară aceleaşi minciuni în formă continuată. Minte la fel de lejer ca şi Olguţa Vasilescu. Ea nu înţelege legea salarizării. A amestecat elemente salariale cu elemente nesalariale şi a dezinformat opinia publică. Avem în vedere acţiuni de protest la nivel naţional, în luna martie. Nu vă pot preciza cu exactitate data. Este în funcţie de răspunsurile din ţară pe care le aştept de la colegi”, a declarat, ieri, Dumitru Coarnă, pentru Mediafax.
În legătură cu programul de lucru al poliţiştilor, liderul SNPPC a explicat că intră în obligaţia angajatorului să asigure continuitatea serviciului.
„Continuitate nu există în lege. Este obligativitatea angajatorului, nu a angajatului. Angajatorul are obligaţia să asigure serviciul poliţienesc în formă continuă şi atunci trebuie să angajeze atâţia oameni cât este necesar pentru a asigura continuitatea. Ori problema de fond este la minister, pentru că deficitul de personal creează discontinuitatea serviciului poliţienesc. Doamna Carmen Dan vorbeşte ca la Videle. În opinia ei, un poliţist trebuie să vină la serviciu pe 1 ianuarie 2018 şi să plece acasă pe 31 decembrie 2018. Fals”, a afirmat Coarnă.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*