Sindicatul Spiru Haret din Învățământul Preuniversitar  Maramureș : Inspectoratul Școlar Județean Maramureș „se joacă” după bunul plac cu posturile din învățământ!

Sindicatul Spiru Haret din Învățământul Preuniversitar  Maramureș : Inspectoratul Școlar Județean Maramureș „se joacă” după bunul plac cu posturile din învățământ!

Sindicatul Spiru Haret din Învățământul Preuniversitar  Maramureș  reclamă faptul că Inspectoratul Școlar Județean Maramureș  s-a hotarât să gestioneze după bunul plac ocuparea posturilor de nedidactic și didactic auxiliar din unitățile de învățământ, elaborând o procedură internă ce  încalcă Legea Educației Naționale 1/2011 -cu modificările și completările ulterioare,  ROFUIP art21 cât și art. 51-unde se precizează, clar ,  consiliile de administrație din unitățile de învățământ aprobă organigrama pentru aceste posturi, deci nu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș este cel abilitat săintervină în ocuparea  posturilor  de personal didactic auxiliar și  nedidactic  din unitățiile de învățământ.

Numeroasele sesizări venite la sindicat,  din teritoriu ale directorilor din unitățile școlare, privind faptul că posturile vacante  existente în unitățile de învățământ au fost totodată și diminuate/radiate din anumite motive nerelevante de către ISJMM, deși condițiile determinate de pandemia SARS-COV-2-COVID 19 impun măsuri speciale de protecție igienico-sanitare a spațiilor  din unități ceea  ce impune angajarea de personal pe posturile vacantate, determină Sindicatul Spiru Haret din Învățământul Preuniversiitar  Maramureș să ia atitudine.

Conducerea Sindicatului  Spiru Haret din Învățământul Preuniversitar  Maramureș atrage atenția asupra acestui demers procedural ilegal al ISJMM care se reflectă negativ  în organizarea debutului de an școlar.

Totodată, de două săptămâni s-a cerut  Inspectoratului  Școlar Județean Maramureș o situație statistică  privind numărul de norme suplimentare a personalului nedidactic de la nivel preșcolar, gimnazial, liceal , numărul de norme suplimentare necesare realizării activității de igienizare, numărul de elevi care nu dispun de  dispozitive electronice pentru accesarea lecțiilor on-line, dar până în acest moment nu ne-a parvenit nici un răspuns.

Solicităm imperios ca ISJMM să implice în testarea COVID-19 a tuturor angajaților din învățământul maramureșean înainte de  începerea anului școlar 2020-2021.

Sindicatul Spiru Haret din Învățământul Preuniversitar  Maramureș militează pentru drepturile salariaților și respectarea legii.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*