Singurul productiv este Boldea! In 10 ani a produs o paguba de peste 10 milioane de euro in buzunarele lugojenilor!

Primarul Francisc Boldea se vaita ca opozitia din Consiliul local nu ajuta cu nimic Lugojul, pentru ca nu popune proiecte pentru dezvoltarea municipiului, dar il si incurca.In realitate consilierii din opozitie au depus o serie de proiecte, intre care cele de mai jos si multe alte amendamente, toate fiind respinse de consilierii PSD&ALDE la indicatiile primarului Boldea.

„Reluarea lucrarilor in vederea finalizarii a celor 48 de apartamente pentru tineri din blocul situat in cartierul Militari”.

„Realizarea unui numar de 144 apartamente pentru tineri, in constructii colective regim P+4M+M, in cartierul Militari”.

„Modernizarea Cartierului Mondial – Bocsei prin realizarea unui numar de 72 de apartamente sociale si 192 de apartamente destinate inchirierii, in regim de P+2E, custradal rutier si pietona, parcari, teren pentru servicii, parc si locuri de joaca pentru copii”.

“Aprobarea construirii unei cladiri unde sa functioneze Gradinita PP1 pe terenul situat la adresa str.Anisoara Odeanu nr.20 bis, municipiul Lugoj.”

De fapt, consilierii PNL, PMP, USR si independentul Marius Martinescu il incurca pe primarul Boldea in acoperirea ilegalitatilor pe care le-a facut in cei 10 ani de cand e primar, in uma carora bugetul local a fost pagubit cu peste 10 milioane de euro, doar daca punem la socoteala investitiile blocate si nefinalizate de la Strand, Bazinul Acoperit si Statia de epurare. Confirmarea ca asa stau lucrurile vine si de la Curtea de Conturi, care a efectuat un control la sfarsitul anului trecut, in urma caruia au fost descoperite multe ilegalitati, dar si faptul ca primarul Boldea a cheltuit ilegal sume consistente din bugetul local. Intre neregulile constatate se numara:

 

– Nestabilirea si neevidentierea taxei pe cladiri si teren concesionate, inchiriate, date in administrare ori in folosinta, dupa caz, persoanelor fizice si juridice sau date persoanelor care au arendat/concesionat terenurile agricole/pasunea.

– Nu s-a stabilit corect si nu a fost incasata inainte de prestarea serviciului, taxa pentru eliberarea autorizatiilor de construire, respectiv nu s-a procedat la regularizarea taxelor pentru eliberarea autorizatiilor de construire la terminarea lucrarilor sau la expirarea termenului de executare.

– Abateri referitoare la modul de stabilire, evidentiere si urmarire a incasarii veniturilor bugetului general consolidat, reprezentand venituri din chirii si penalitati datorate pentru neachitarea in termenele prevazute de clauzele contractuale.

– Nu s-a intocmit si tinut la zi registrul agricol, sursa importanta de date privind contribuabilii si totodata obiectele acestora, impozabile sau taxabile, dupa caz, fiind identificate elemente nedeclarate corect de contribuabili si care nu au fost clarificate in cadrul misiunilor de inventariere a materiei impozabile, in special cele referitoare la documente doveditoare a proprietatii terenurilor.

– Nerespectarea prevederilor legale privind efectuarea inventarierii anuale a patrimoniului, a elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii ale entitatii, in termenele prevazute de lege, s-a constatat cu ocazia auditurilor financiare.

– Nu s-au constituit si retinut garantiile materiale/banesti persoanelor care indeplinesc calitatea de gestionar, in cuantumul prevazut de legislatia in vigoare sau neconstituirea depozitelor la CEC sau bancile comerciale, pe seama entitatii la care persoana are calitatea de gestionar.

– Abateri privind angajarea, ordonantarea si plata cheltuielilor de personal din care se retin: nerespectarea prevederilor legale prin acordarea necuvenita a unor drepturi salariale de natura sporului de dispozitiv lunar, in procent de 25% calculat la salariul de baza lunar acordat personalului contractual si functionarilor publici.
– A fost acceptata decontarea si plata in anul 2016 pe seama bugetului local, de catre Clubul Sportiv Municipal Lugoj, a unor sume in cadrul actiunilor/activitatilor sportive, fara a avea o justificare pentru alimentatia de efort, respectiv cu privire la calitatea persoanelor beneficiare a produselor decontate.

Efectuarea de cheltuieli cu bunuri si servicii fara contraprestatie (bunuri, lucrari, servicii nereceptionate in cantitatea facturata si platita, platite nejustificat). S-a constatat efectuarea de plati, fara existenta documentelor justificative, intocmite conform legii, care sa ateste exactitatea si realitatea sumelor datorate. Vezi aici!

La nivelul UATM Lugoj s-a constatat acordarea unei finantari nerambursabile, pentru implementarea proiectului intitulat: „Modernizarea Statiei de epurare (Jabar) jud. Timis” pentru care entitatea auditata nu a procedat la efectuarea receptiei finale motivat de faptul ca obiectivul de investitie nu a fost pus in functiune, nefiind efectuate in totalitate remedierile deficientelor constatate, in conditiile in care nu se constata demersuri concrete din partea ordonatorului de credite de a recupera garantia de buna executie, desi au fost efectuate cheltuieli ulterioare pentru remedierea partiala a deficientelor constatate si pe de alta parte nefiind insa intreprinse masuri de remediere pe cheltuiala executantului lucrarii. Vezi aici!

 

Totodata , la nivelul UATM Lugoj au fost constatate prejudicii si abateri financiar, la Casa de Cultura a Municipiului Lugoj, Clubul Sportiv Municipal Lugoj si la Directia de Asistenta Sociala Comunitara Lugoj pentru balurile si revelioanele pensionarilor.

 
Aceste nereguli, prejudicii si ilegalitati au fost sesizate Curtii de Conturi de consilierii locali din opozitie pe care Boldea e suparat ca ii cer in continuare, conform legii, acces la documentele publice despre care el doreste ca lugojenii nu afle nimic. Mai mult, profesorul inginer de liceu industrial, care nici el nu satie ce meserie are, arunca tot felul de minciuni in spatiul public cu privire la „salariul brut al unui consilier local care este de 1.233 de lei pentru sedinta ordinara din fiecare luna si sedintele de la comisiile de specialitate”, fara sa stie dupa atatia ani in care a fost si consilier local si primar ca, alesii locali nu aau salariu ci o indemnizatie, care in realitate este putin peste 700 de lei. Tot Boldea, se vaita ca, „zilnic trebuie sa lucreze cinci sau sase oameni din primarie, care au diferite sarcini la compartimentele de specialitate de care apartin, pentru a pregati documentatia ceruta de consilierii locali din opozitie”, in conditiile in care alti cinci sase si chiar zece angajati, taie frunze la caini si se plimba zilnic prin oras dupa covrigi si langosi, insa pe acestia Boldea nu ii pune la socoteala ca pierd vremea degeaba, fiindca tot el i-a angajat pe criterii doar de el stiute. Lugojenii inteleg si vad cum stau lucrurile in realitate in oras, drumuri pline de gropi, mizerie peste tot, lucrari de mantuiala, apa la robinete care nu se poate folosi nici la spalat, atunci cand e presiune, caini vagabonzi in toate cartierele si nu aproba astfel de practici si comportament prin care primarul nu iese nici macar din birou, dar mai sa faca ceva pentru cetateni!

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*