Sintetic cu ghinion!

Metaloglobus București – Petrolul Ploiești 1-0 (0-0)

Marcator: Enache (69).
Metaloglobus: Gavrilaș – I. Sîrbu (73 Ed. Vraciu), D. Lung, Caramalău, Andr. Sava – Al. Coman, Borțoneanu (73 Al. Lazăr), Pandele, Tudoran (56 Al. Enache) – Cl. Herea (68 Andr. Răuță), Ov. Herea (cpt.)(86 Potecea). Antrenor: Nicolae Grigore.
Petrolul: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Cebotaru (85 Stoica), T. Seto (76 Pană) – M. Bratu (71 Mih. Constantinescu), Vajushi (76 Buia), Măzărache (71 Saim Tudor) – S. Diarra. Antrenor: Nicolae Constantin.
Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş); Asistenți: Adrian Vornicu (Iaşi) și Mihăiță Necula (Bucureşti); Rezervă: Andrei Lucian Ţiţii (Şura Mică – Sibiu); Observatori: Ion Negoescu (Târgovişte) și Ciprian Anton (Suceava).
Jucătorul meciului: Gavrilaș.

Petrolul a făcut primul pas greșit în acest sezon, pierzând pe terenul Metaloglobusului. O înfrângere nedreaptă, consemnată după reușita lui Enache (69) și la capătul unui meci în care „găzarii” au lovit de două ori barele porții gazdelor, nereușind să marcheze, dar în care jucătorii lui Nae Constantin au făcut și foarte multe greșeli ”neforțate” și ”cadouri” adversarilor!
Prima deplasare stagională a „lupilor” s-a încheiat cu un eșec, rezultatul și jocul arătând destule ”limite” ale echipei: Petrolul nu are încă ”om de gol”, omogenitatea este departe de a se vedea în joc, iar când echipa ia gol parcă situația se complică și se ”pierde busola”. Pe „sinteticul” din Pantelimon, trupa lui Nae Constantin a avut, așa cum era de așteptat, o misiune dificilă, în fața unui adversar arțăgos, ce i-a pus, ca la fiecare întâlnire directă, multe probleme, de această dată bucureștenii reușind un nesperat succes, care-i ”cocoață” la maximum posibil după două runde.
Petrolul a arătat, din start, că este echipa dispusă să joace și sa preia frâiele întâlnirii, dar n-a reușit, pe parcursul primei reprize, să rupă echilibrul pe tabela de marcaj. Și asta chiar dacă ocazii au fost, una, cel puțin, rarisimă, atunci cand Măzărache (42), singur la șase metri, cu toată poarta î n față, a trimis, cu capul, în butul din dreapta lui Gavrilaș, și el, parcă, uluit că a scăpat, ca prin miracol, fără gol primit!
După pauză, jocul Metaloglobusului a prins ceva mai multă „culoare”, iar Lung (50) a semnat prima ocazie a gazdelor, cu o reluare din marginea careului mic, la care mingea a trecut peste poartă. A fost un semn ca bucureștenii speră la mai mult și, până la urmă, au reușit chiar să scoată maximul posibil din această întâlnire, după ce Enache (69) a plecat pe un contraatac din jumătate proprie, l-a pierdut pe drum pe Seto, iar, odată ajuns în careul petrolist, a plasat balonul, de la 13 metri lateral stânga, la colțul lung, profitând și de indecizia defensivă a lui Niță: 1-0!
A fost, de altfel, golul care a decis destinația celor trei puncte, în conditiile în care și ghinionul a avut o contribuție importantă în stabilirea rezultatului final. Petrolul a fost aproape de egalare la lovitura de cap a lui Diarra (75), dar transversala l-a salvat pe Gavrilaș, fără doar și poate norocosul zilei…
Să nu trecem nici peste cele câteva erori defensive greu de înțeles/ explicat, jucătorii Petrolului oferind, pe final, câteva pase… direct la adversar, cuplul de fundași centrali Huja – Meijers părând ”superficial”, iar cel de mijlocași – Taka / Cebotaru, un pic ”uzat”. Iar de atac… ce să mai zicem, când Vajushi este ”mort”, iar Măzărache ”împăiat”!
Echipa ploieșteană rămâne, astfel, cu trei puncte în clasament, iar până la următorul joc va avea o pauză de zece zile, partida cu Csikszereda fiind programată să se desfășoare miercuri, 16 august, de la ora 20.30, pe „Ilie Oană”. Timp destul pentru Nae Constantin să ”retușeze” jocul echipei sale.
Foto: Răzvan Păsărică și Laurenţiu Mich

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*