Sirenele de la Tulcea, primul titlu național la beach handball!

Le-am numit sirene, pentru că sunt frumoase, se mișcă grațios, vin din Tulcea și sunt obișnuite cu apa și cu plajele nisipoase. Au dovedit asta în primul Campionat Național de beach handball, organizat de Federația Română de Handbal, competiție desfășurată în apropierea Hotelului Flora, din Mamaia.
”Noi am mai jucat handbal pe plajă, încă din 2012, când am fost invitate în Constanța, la un turneu amical. Am prins repede mișcările și regulamentul, ne pricepem să facem și spectacol, la marcarea golurilor, iar asta se punctează mai mult, și am ajuns, iată, să devenim primele campioane naționale, la categoria fetelor născute 2001-2002. Pe lângă acest titlu național, mai avem și o medalie de bronz, dar la handbaliste născute 1999-2000.
Trebuie să vă spun că în 2016, jucătoarea mea Denisa Vulcan a fost convocată și la lotul național, care a participat la Campionatul European. Am avut și anul acesta handbaliste convocate la lot, pe Vulcan și pe Ștefania Gheorghe, dar n-au putut participa, pentru că tot în aceeași perioadă a avut loc Turneul Final al Junioarelor II.
Ne bucurăm pentru medaliile obținute și cred că handbalul pe nisip va prinde bine și la noi. Pentru că este spectaculos, iar fetele sunt dezbrăcate și de haine, dar și de inhibiții, tinerele au un tonus deosebit și nu simt oboseala. Însă handbalul pe plajă este un antrenament dur și foarte bun, pentru noul sezon de sală care se apropie. Suntem campioane și ne bucurăm! Am făcut echipă bună cu soțul meu, tehnicianul Daniel Gheorghe, practic medalia de bronz este a lui, a fost un gentleman și m-a lăsat pe mine să iau aurul”!, ne declara telefonic antrenoarea Gabriela Gheorghe din Tulcea, o antrenoare neobosită, care punctează an de an în planul performanțelor juvenile.(Ionel Pană)

Echipa de aur, 2001-2002
- Teodora Grigore, Ana Caraman, Dana Matei, Ștefania Gheorghe, Steliana Polismac, Miruna Ciciric, Diana Hudițeanu, Natalia Teodor, Maria Ilie, Teodora Tubelgianu, Crina Olteanu

Echipa de bronz, 1999 – 2000
- Adina Ghiulgianu, Alexandra Ganea, Andreea Dinu, Ionela Țânțar, Ana Cojocaru, Mihaela Burlacu, Mădălina Ionescu, Florentina Corciovei
s1 s3

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*