Sistemul VAR ar putea fi implementat în Liga 1 din sezonul viitor: Arena „Francisc Neuman” are deja o cabină dedicată sistemului de arbitraj video!

Sistemul VAR (Video assistant referee – ”Arbitru asistent video”) nu va fi implementat în acest sezon în Liga 1, nici măcar în fazele play-off și play-out. Tehnologia ar urma să fie adoptată începând cu stagiunea următoare, iar cluburile din prima divizie au fost informate deja de către Liga Profesionistă de Fotbal că din ianuarie 2021 se vor derula procedurile de pregătire a operatorilor și arbitrilor. Se estimează că trainingul va dura aproximativ 6 luni.

Dacă tot a durat peste 6 ani construcția sa, stadionul „Francisc Neuman” se poate lăuda cu o cabină dedicată sistemului VAR. Din informațiile noastre, arena de 14 milioane a Aradului e singura care, deocamdată, beneficiază de așa ceva, așa că investiția este deja, în mare parte, făcută.

Liga 1 va beneficia, cel mai probabil, de sistemul VAR din ediția 2021/2022, iar în cel mai scurt timp posibil urmează să fie semnat un acord între Ligă, Comisia Centrală a Arbitrilor și deținătorul drepturilor TV.

Probabil, în prima jumătate a anului următor vor avea loc și partide amicale în care arbitrii vor fi ajutați din cabina VAR, tocmai pentru a se familiariza cu noul sistem.

0
0

Articolul Sistemul VAR ar putea fi implementat în Liga 1 din sezonul viitor: Arena „Francisc Neuman” are deja o cabină dedicată sistemului de arbitraj video! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*