Situaţie incredibilă. Au fost organizate patru secţii de votare pentru un bărbat care a luat în spaţiu 8.500 de persoane

Situaţie incredibilă. Au fost organizate patru secţii de votare pentru un bărbat care a luat în spaţiu 8.500 de persoane

Autorităţile gălăţene au amenajat patru secţii de votare, în care ar trebui să voteze peste 8.500 de persoane din Republica Moldova cu dublă cetăţenie şi care au fost luate în spaţiu de un bărbat care deţine două proprietăţi.

Bărbatul în cauză deţine două proprietăţi, o casă, unde au o viză de flotant peste 3.500 de persoane cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, şi un apartament la bloc, unde figurează alţi 5.000 de moldoveni, a explicat directorul Serviciului de Evidența Populației Galaţi, Silviu Bacalum, citat de Agerpres.

Cele peste 8.500 de persoane şi-au făcut acte de identitate româneşti la cele două adrese ale bărbatului pentru a călători în Uniunea Europeană.

„Este un bărbat din Galaţi, care, la două adrese unde deţine proprietăţi, are luate în spaţiu 8.531 persoane cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească. Un altul, găzduieşte cu forme legale 2.719 persoane cu dublă cetăţenie, iar un al treilea, are 1.816 persoane luate în spaţiu. În total, în Galaţi sunt înregistraţi peste 17.500 de cetăţeni moldoveni care au şi cetăţenie română şi, implicit, drept de vot la alegerile locale”, a declarat Bacalum.

Cu toate că majoritatea sunt plecaţi în UE, autorităţile locale sunt obligate să organizeze secţii de votare pentru 2.000 de persoane. Prin urmare, pentru cele două imobiliare, au fost amenajate patru secţii de votare.

Silviu Bacalum a precizat că situaţia trenează de 5-6 ani, iar gălăţeanul care are în cele două proprietăţi vize de flotant pentru 8.500 de cetăţeni moldoveni este acum cercetat în instanţă. Totuşi, procedura de luare fictivă în spaţiu se continuă, întrucât există o breşă legislativă care permite acest lucru, a mai spus Bacalum.

În aceeaşi situaţie se află încă doi gălăţeni. Unul găzduieşte cu forme legale 2.719 persoane cu dublă cetăţenie, iar pe locul 3 se situează un bărbat cu  1.816 persoane luate în spațiu.

Potrivit evidențelor SPCLEP, în Galați sunt înregistrați peste 17.500 cetățeni moldoveni, care au și cetățenie română și, implicit, drept de vot la alegerile de duminică.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*