SNOOKER | Kyren Wilson si Mark Allen se vor infrunta, pentru a saptea oara, in finala Mastersului londonez!

Mastersul londonez va avea un nou castigator al trofeului „Paul Hunter”, dupa ce nord-irlandezul Mark Allen si englezul Kyren Wilson s-au calificat, sambata, in premiera, in finala competitiei din incinta Palatului Alexandra, o situatia care s-a mai intalnit chiar la prima editie organizata in cocheta incinta, in 2012.

In fata lui John Higgins, care a bifat in acest meci al 700-lea sau break de peste 100 de puncte din cariera, principalul favorit al semifinalelor la calificarea in finala, Mark Allen a fost din nou impresionant, dupa ce in urma cu cateva zile reusise sa-l elimine pe detinatorul trofeului, Ronnie O’Sullivan,  cu 6-1. De data asta s-a terminat 6-3 pentru „Pistolarul” Allen, care va cauta sa devina al treilea nord-irlandez ce se impune in aceasta finala, dupa Alex Higgins (1978 si 1981) si Denis Taylor (1987).

De partea cealalta, englezul Wilson a avut un meci mult mai echilibrat cu compatriotul Judd Trump, intalnirea fiins decisa in frame decisiv. Meciul a fost la discretia celui poreclit „Asul din pachet”, pana la 5-2, moment in care nu s-a mai putut concentra si a pierdut urmatoarele trei frame-uri „marcand” doar 5 puncte, in doua dintre acestea nereusind sa introduca nici macar o bila!

In frameul decisiv a avut o tresarire de orgoliu, dar Kyren Wilson era prea pe val pentru a rata victoria finala. S-a terminat 6-5 pentru „Razboinicul” Wilson, la doar a doua sa prezenta in incinta Palatului Alexandra.

Allen si Wilson s-au mai intalnit de sase ori pana acum la masa de joc, ambii reusind cate trei victorii.

200.000 de lire sterline va incasa castigatorul Masterului londonez.

Finala va incepe, in aceasta dupa amiaza, de la ora 15:30, si se va disputa dupa sistemul cel mai bun din 19 frameuri, primul la 10.

The post SNOOKER | Kyren Wilson si Mark Allen se vor infrunta, pentru a saptea oara, in finala Mastersului londonez! appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*