Șoc la Șelimbăr! Florin Maxim se desparte de sibieni înainte de amicalul cu UTA: „Nu mai pot funcționa!” Apostu pune la colț conducerea Viitorului

Sibiul va avea două grupări fotbalistice pe scena eșalonului secund, una coborâta din elită – FC Hermannstadt și cealaltă promovată din Liga 3-a, Viitorul Șelimbăr. Totodată, ambele formații vor pleca la drum în noul sezon cu antrenori diferiți. Marius Măldărășanu a îmbrățișat deja proiectul fostei prim divizionare, în timp ce conducerea grupării „alb-albastre” va trebui să se reorienteze rapid după demisia lui Florin Maxim. Mâine, de la ora 11, pe arena „Francisc Neuman”, UTA dă piept cu Viitorul Șelimbăr în cadrul primului amical al verii pentru arădeni, la care sunt așteptați toți abonații „roș-albilor”.

Maxim aștepta întăriri, nu selecții: „Viziuni diferite”

Chiar în această dimineață, fostul fundaș al celor de la Sportul sau Farul Constanța și-a anunțat elevii că nu va mai continua să-i antreneze, după ce avusese rezultate remarcabile la Șelimbăr. Din septembrie 2019 și până la finalul stagiunii încununată cu câștigarea celor două baraje de promovare în Liga 2-a (4-2 la general cu Crișul și 3-1 cu Cisnădie), Florin Maxim nu a pierdut niciun meci oficial pe banca Viitorului. „Din exterior, am părut o echipă cu foarte mulți bani, care a transferat mereu ceea ce și-a dorit, însă și mai importantă a fost munca depusă împreună și unitatea pe care am creat-o în vestiar. Astăzi le-am spus băieților că drumurile noastre se despart, dar că ei trebuie să rămână profesioniști și să-și vadă mai departe de treabă cu oricine va veni după mine. Nu ascund faptul că sunt dezamăgit, totul a pornit de la o discuție în contradictoriu pe care am avut-o cu conducerea clubului luni după-amiază. Au fost niște vorbe aruncate, am crezut că pot trece peste ele, dar atunci când nu simt conducerea alături de mine eu nu mai pot funcționa. E vorba și despre viziuni diferite, căci eu îmi doream să ne întărim cu 5-6 jucători importanți la nivelul ligii secunde, dânșii au optat pentru o fază de selecție, care, cu tot respectul,  nu știu cât de utilă poate fi acum pentru o nou promovată, care trebuie să se miște repede și bine pentru a fi performantă rapid, în Liga 2-a. Asta a fost, eu aș vrea să le mulțumesc în special jucătorilor pentru colaborare, dar și conducătorilor și autorităților pentru lucrurile bune făcute împreună la Șelimbăr”, ne-a declarat antrenorul demisionar al celor de la Șelimbăr, care la finele stagiunii 2020-2021 a obținut locul 1 cu coroniță în seria a 7-a a Ligii a 3-a. Nicio o altă divizionară terță nu mai obținuse o zestre de puncte atâta de importantă 50, din 54 posibile!

Până în prezent, Viitorul transferase doar un fotbalist după promovarea în Liga 2. Este vorba de Alexandru Luca (17 ani), adus din Liga 3, de la Măgura Cisnădie, care a și jucat în amicalul cu Gaz Metan Mediaș, câștigat de echipa din Șelimbăr cu 2-1. Totodată, echipa sibiană îi testează în această perioadă pe Alin Dohotariu, de la CSO Cugir, și pe Sebastian Ștefan, care potrivit informațiilor oferite de club a jucat ultima dată în Canada.

Conducerea clubului îl apreciază pe Maxim, dar: „Nu am căzut de acord asupra termenilor de prelungire”

Totodată, la Șelimbăr, clubul Viitorul va preda, cel mai probabil, din divizia a doua către o ată grupare, la inițiativa Consiliului Local Șelimbăr. Autoritățile locale vor discuta spre sfârșitul lunii, pe 23 iunie, posibilitatea preluării clubului Viitorul Șelimbăr, cu ajutorul Clubului Sportiv Comunal ”1559” Șelimbăr. Acesta din urmă a luat ființă tocmai din această dorință a autorităților locale, înainte de finalul campionatului trecut de Liga 3, în luna martie. Prin noua entitate de drept public, Consiliul Local Șelimbăr să contribuie la dezvoltarea fotbalului din localitate. Noul președinte al clubului ar urma să devină Cornel Stănilă, nimeni altul decât finul primarului din Șelimbăr, Marius Grecu.

Până una alta, demisia lui Maxim și a antrenorului său cu portarii, Eugen Preda, nu ar trebui să influențeze programul echipei și implicit amicalul de mâine dimineață, cu UTA. Acesta va avea loc la ora stabiltă, 11, pe arena „Francisc Neuman”, însă rămâne de văzut cine va sta pe banca celor de la Șelimbăr. S-a vehiculat numele lui Eugen Beza, fostul tehnician al celor de la Hermannstadt, dar: „Credeți-ne la nivelul conducerii clubului Viitorul Șelimbăr nu am discutat absolut nimic despre un alt antrenor. Noi am fi sperat să continuăm colaborarea cu Florin Maxim, cu care am lucrat foarte bine în ultimii doi ani și pe care-l considerăm unul dintre cei mai buni tehnicieni români ai noului val. Într-adevăr, în ultimele zile, ne-am dat seama că avem viziuni puțin diferite despre cum ne-am dori să arate viitorul echipei în Liga 2-a, dar respectul nostru pentru Florin Maxim rămâne, chiar ne pare rău că s-a ajuns la despărțire. De fapt, ca să fim exacți până la capăt, Florin Maxim trebuia să semneze reînnoirea contractului ce expirase pe 30 mai, doar că nu am căzut de acord asupra termenilor de prelungire”, ne-a declarat Claudiu Furdui, actualul președinte al grupării din județul Sibiu.

Apostu atacă conducerea celor de la Șelimbăr: „ Au suficienți prieteni în Sibiu și în jurul Sibiului pe care îi vor pune antrenori”

În diferite rânduri, Bogdan Apostu l-a comparat pe Florin Maxim cu Laszlo Balint, antrenorul care a promovat-o pe UTA în Liga 1 și cu care a obținut un loc 8, cea mai bună clasare a grupării arădene după 46 de ani. „Personal, nu am prea multe de zis despre acest subiect. Ce ar mai fi de spus atunci când un antrenor cu zero înfrângeri într-un an și jumătate, care a preluat echipa de pe locul 8 și cu aproximativ același lot de jucători, este tratat în acest fel? Dar sunt convins că acei conducători de la Șelimbăr au suficienți prieteni în Sibiu și în jurul Sibiului pe care îi vor pune antrenori. <<Max>> are drumul lui, însă asta spune multe despre felul în care se face management în fotbalul românesc. Niște conducători care s-au trezit peste noapte la Liga 2-a și nu au știut să-și respecte cel mai bun antrenor pe care l-au avut vreodată acolo. Maxim are 30 meciuri si zero înfrângeri la Șelimbăr. Mai departe, oricine poate trage concluzii”, a spus impresarul lui Florin Maxim.

Așadar, Viitorul Șelimbăr rămâne fără antrenor la 9 zile de la reunire și cu nici 24 de ore înainte de cel de-al doilea amical al verii, cel de la Arad, la UTA.

FOTO: Ciprian Petcuț

0
0

Articolul Șoc la Șelimbăr! Florin Maxim se desparte de sibieni înainte de amicalul cu UTA: „Nu mai pot funcționa!” Apostu pune la colț conducerea Viitorului apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*