Social-democraţii şi socialiştii din AP a OSCE: PSD are dreptul de a fi primul partid care încearcă să formeze un Guvern

Grupul social-democraţilor şi socialiştilor din Adunarea Parlamentară a OSCE i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis, ieri, într-o declaraţie, să respecte rezultatul alegerilor din România, adăugând că PSD, care a câştigat alegerile, are dreptul de a fi primul partid care încearcă să formeze un Guvern. „Grupul social-democraţilor şi socialiştilor din Adunarea Parlamentară a OSCE doreşte să felicite PSD pentru victoria sa clară la alegerile parlamentare din 6 decembrie. PSD a obţinut mai mult de 30% din voturi, fiind partidul care a câştigat alegerile. Astfel, PSD are dreptul de a fi primul partid care încearcă să formeze un Guvern. Voinţa poporului român trebuie să fie respectată”, se arată în declaraţia Grupului social-democraţilor şi socialiştilor din Adunarea Parlamentară a OSCE remisă AGERPRES de PSD.
Potrivit sursei citate, participarea preşedintelui în campanie „ridică o serie de întrebări”, aşa cum a arătat şi raportul preliminar al Biroului pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODHIR). „Preşedintele şi-a susţinut partidul, PNL, deşi poziţia sa îi impunea să rămână imparţial şi neutru. Mai mult, preşedintele trebuie să înceteze să mai ţină partea partidului său nominalizându-l pentru formarea Guvernului. Îi solicităm preşedintelui Iohannis să respecte rezultatul alegerilor şi să ceară partidului câştigător, PSD, să desemneze un prim-ministru şi să formeze un Guvern. Ca membru al OSCE, România trebuie să respecte principiile democraţiei şi să îşi respecte angajamentele”, mai spun cei din grup.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*