Socodorul a pus mâna pe Dumitru Copil și Florin Berari, obiectivul e clasarea în Top 5 în sezonul următor al Ligii a IV-a! Talentatul Stanciu trece la Atletico

Vicecampioana județeană en-titre încearcă să țină ștacheta sus și în noul sezon. Socodorul s-a întărit cu un nume important al fotbalului arădean din ultimul deceniu, este vorba despre Dumitru Copil, care a evoluat ultima oară în eșaloanele inferioare din Germania. În urmă cu 15 ani, mijlocașul ofensiv, ajuns la vârsta de 31 de ani, a fost văzut de WorldSoccer mai valoros decât Toni Kroos sau Mesut Ozil, dar cariera sa nu a avut o turnură fericită.

După plecarea de la UTA în 2017, Copil a evoluat la Șoimii Lipova, Progresul Pecica și Frontiera Curtici, iar acum ajunge lângă un alt fost prim divizionar, George Pirtea, la Socodor. Dar, sub comanda lui Tiberiu Darazs a mai ajuns un alt fotbalist cu meciuri în Liga 3-a, la Gloria și Cermei, este vorba depre atacantul Florin Berari. „Sunt doi fotbaliști importanți, care ne ridică mult nivelul pe faza ofensivă. E foarte important și am reușit să-l ținem cu noi pe Pirtea, dar și că am adus un junior de 19 ani de la Salonta, un băiat foarte talentat pentru banda dreapta a linie de mijloc. De acolo a plecat Moldovan la Curtici, dar și Stanciu, la Atletico 2007. Ne-am mai despărțit și de Sulea, care a ales să joace la Șimand și de Rafila, care ne-a spus că se lasă. Sperăm, în schimb, să-l reactivăm pe Darius Ardelean, dar avem mare încredere și în doi dintre juniorii noștri, Ionuț Cană, de 17 ani și Ciprian Covaci, de 15 ani. Mai căutăm un portar sub vârstă și cred că vom fi în regulă la nivel de lot”, susține Darasz, care a bătut în cuie și programul de amicale, contra celor de la:  Füzesgyarmat (17 iulie), Beliu (24 iulie), Ineu (31 iulie), Pîncota (7 august), Glogovăț (11 august) și Șimand (17 iulie).

Socodorul s-a bătut cu Curticiul pentru titlul de campioană județeană până în ultima etapă, însă în noul sezon lucrurile vor fi ceva mai complicate. „Vorbim despre un sezon mult mai lung, deci mai greu, în care ai nevoie de un lot bun atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ. Dar, neavând presiunea vreunui obiectiv fixat de autoritățile locale, care ne ajută în continuare foarte mult, sperăm din nou să fim acolo în față. O să luăm fiecare meci în parte, mai ales că nu văd o formație care să plece mare favorită din start. Aradul are cinci echipe în Liga 3-a și, în principiu, a luat și va lua cam toți jucătorii buni. Sigur, vor fi și excepții, dar nu văd cum acestea vor putea vor fi  ajunge la un singur club, mai mult de trei-patru. Așadar, eu sper să fim din nou acolo, în față, în primele 5, aș spune”, spune și Petrică Crișan, președintele formației din vecinătatea Graniței.

Cei de la Socodor sunt pe cale să încheie o mutare ce le-ar putea aduce multe satisfacții în viitor. „Raul Stanciu va pleca la Atletico 2007, suntem convinși că împreună cu această grupă valoroasă a Aradului va reuși să ajungă departe în cariera sa. E primul produs 100% al clubului nostru, de când l-am preluat în urmă cu 5-6 ani, astăzi vedem doar interesul copilului. Poate, pe viitor, vom avea și noi de câștigat, dar azi ne interesează doar binele său”, mai afirmă Crișan în legătură cu talentatul mijlocaș de bandă dreapta, care a strâns deja destule meciuri la nivelul Ligii a 4-a.

0
0

Articolul Socodorul a pus mâna pe Dumitru Copil și Florin Berari, obiectivul e clasarea în Top 5 în sezonul următor al Ligii a IV-a! Talentatul Stanciu trece la Atletico apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*