Socodorul a spus pas: Liga 4-a are la start 11 echipe, însă nemodificarea protocolului medical ar putea aduce și alte abandonuri!

Ediția 2021 a Ligii a 4-a ar trebui să demareze, conform hotârârii din CEX-ul AJF luată în urmă cu trei săptămâni, pe 20 martie. Cele 12 reprezentante au avut timp să confirme participarea până vineri, făcându-se o mică derogare pentru ACS Socodor.

Răspunsul acestei grupări a venit aseară și este negativ și este motivat astfel de Tiberiu Darasz, antrenorul celor de la Socodor. „După o consultare cu domnul primar Ioan Jura și președintele clubului, Petrică Crișan, am stabilit că e mai înțelept din partea noastră să nu ne înscriem în mini-campionatul Ligii a 4-a din această primăvară. Sigur, costurile sunt importante, indiferent că se merge pe vechiul protocol cu testările PCR sau cel nou ce se prefigurează, cu testele rapide, dar nu am dori să riscăm nimic chiar și până ce ar fi trebuit să jucăm pe puncte în luna martie. Până atunci ar mai trebui să jucăm și meciuri amicale, întrebăm și noi echipele ce fac aceste jocuri și-au luat toate măsurile pentru a împiedica eventuale focare? Noi nu suntem dispuși să riscăm, mai ales că am trecut printr-o pestă de curând în comuna noastră. Sperăm ca din iulie – august încolo lucrurile să fie mai bune cu această pandemie, poate ajungem să ne vaccinăm cu toții și atunci, bineînțeles, ne vom întoarce în campionat. Jucătorii noștri care vor să evolueze în această primăvară la alte echipe vor fi dați sub formă de împrumut până la vară. Din informațiile noastre, s-ar putea ca ulterior și alte echipe din județ să arunce prosopul în această primăvară dacă nu se modifică protocolul pe sănătate, dar deja nu mai e treaba noastră. E clar că Socodorul nu va evolua în acest sezon competițional”, a transmis tehnicianul grupării „galben-albastre”.

Așadar, la această oră, Liga 4-a trebuie să se pregătească de un scenariu cu 14 echipe. „Din păcate, Socodor nu s-a înscris dar va rămâne să ia startul în sezonul 2021-2022 al Ligii a 3-a. Avem acum înscrise  un număr de 11 echipe, sperăm ca noul protocol medical să ne fie favorabil, altfel, probabil, și alte echipe din 11 echipe ce au confirmat acum participare vor mai renunța. Testele PCR sunt destul de scumpe, dar avem speranțe pentru un nou set de condiții sanitare pentru sport undeva la începutul lunii martie. Până atunci, vom mai afla informații despre mersul negocierilor și suntem optimiști că se va rezolva în așa fel încât și sportul de masă să revină încet la o normalitate, cel puțin din punct de vedere al desfășurării competițiilor. În principiu, rămâne 20 martie data începerii campionatului la Liga a  4-a. Deja avem informații că toate cluburile care s-au înscris se pregătesc serios, astfel încât competiția să se ridice la un nivel cât mai bun. Nu va retograda nimeni, toate cele 12 echipe vor putea începe și din toamnă tot în Liga a 4-a patra. În schimb vom putea da reprezentanta la barajul de promovare în Liga a  3-a. Am avut întâlnire și cu reprezentanții ligilor 5 și 6, iar concluzia acelor discuții a fost clară. Doar cu noul protocol se va juca ceva măcar la nivelul Ligii a 5-a și astfel să putem să dăm și echipe promovate în Liga a 4-a. Sunt câteva echipe în Liga a  5-a care doresc să joace și chiar își doresc promovarea. Încep și ele pregătirea încrezătoare că se va schimba ceva în bine la protocolul medical”, ne-a mărturisit Răzvan Cadar, președintele Asociației Județene de Fotbal Arad.

În acest moment, se prefigurează un minicampionat de Liga 4-a cu 10 etape, după care ar urma cel  puțin faza play-offului, la care să participe primele 6 echipe clasate.

0
0

Articolul Socodorul a spus pas: Liga 4-a are la start 11 echipe, însă nemodificarea protocolului medical ar putea aduce și alte abandonuri! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*