Solidaritate! Campanie de donații pentru spitalele din Lugoj și Făget

Spitalul Municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj a beneficiat în luna februarie a acestui an de un real sprijin din partea mai multor societăți comerciale.




Antreprenorii au donat atunci diverse sume de bani prin care au ajutat la achiziționarea unor aparate medicale necesare în lupta contra virusului SARS-CoV2. Inițiativa a fost sprijinită și de Primăria Municipiului Lugoj.

Pe lista de achiziții s-au aflat aparate HFNC (high-flow nasal cannula), cu o tehnologie care asigură pacienților bolnavi de Covid-19 oxigenul necesar, la presiuni și volume mai mari, umidificându-l și încălzindu-l în același timp, aspiratoare Cough Assist E70 Philips, dar și o targă hidraulică necesară pentru transportul bolnavilor în blocul operator.

În prezent se organizează o nouă acțiune de acest fel, având ca obiect dotarea cu aparatură a spitalului din Făget, precum și o strângere de fonduri pentru reparațiile urgente de care are nevoie unitatea spitalicească lugojeană.

”Având în vedere că acțiunea din februarie, ce a avut ca scop strângerea de fonduri pentru dotarea spitalului din Lugoj cu ventilatoare de oxigen și aspirator pentru lichidul din plămâni, necesare bolnavilor Covid, s-a bucurat de succes, am hotărât să începem o noua acțiune ce are ca scop dotarea Spitalului din Făget cu un spirometru profesional în valoare de 9.700 lei și dotarea Spitalului din Lugoj cu patru mese din inox. De asemenea, dorim sa strângem pentru Spitalul din Lugoj suma de 150.000 lei, necesară pentru reparații urgente. Având în vedere ca se anunță un nou val, ar trebui sa ne grăbim. Fac apel către toți antreprenorii să doneze 20% din impozitul pe profit către asociațiile celor doua spitale”, spune Florin Dumbravă, inițiatorul acțiunii de donații.

Cei care doresc să doneze pentru Spitalul din Lugoj o pot face prin Asociația “Dr. Teodor Andrei”, cod fiscal 39193993, cont RO97BRDE360SV32122263600, iar persoanele care doresc să doneze pentru Spitalul din Făget, o pot face prin Asociația pentru Spitalul Orășenesc Făget, cod fiscal 40469732, cont RO33RNCB0553166080300001.

Articolul Solidaritate! Campanie de donații pentru spitalele din Lugoj și Făget apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*