Solidaritate! Lugojenii, chemați să sprijine campania de donații pentru Otilia, o fetiță care se luptă cu cancerul

Otilia este o fetiță de doar 3 ani și jumătate, care poartă cu sine o tumoare de 2 kilograme, luptându-se cu un cancer în stadiu IV. Următorii patru ani, fetița îi va petrece sub tratament, costurile totale ale acestuia însumând un milion de euro.

Micuța locuiește în București, însă întreaga țară s-a mobilizat să o ajute să se facă bine. Pe harta campaniilor de donații pentru internarea și tratamentul Otiliei se află și Lugojul, prin intermediul Asociației Smile, filiala Timiș.

La sfârșit de săptămână, sâmbătă, 26 iunie, trei locații din municipiu vor dona un procent din încasări către micuța Otilia. Lugojenii au astfel ocazia să îi dea o șansă la viață Otiliei, iar pentru asta tot ce trebuie să facă este să aleagă să se relaxeze la Friends Coffee, Restaurant Escada (ambele situate în Piața Iosif Constantin Drăgan) sau la Pizzeria Magnolia (Strada Cuza Vodă nr. 9).

”Lugojenii au demonstrat de fiecare dată că sunt niște oameni săritori și spun mereu prezent! atunci când este nevoie de ajutorul lor. Aceste locații au acceptat să doneze un procent din încasările de sâmbătă către Otilia, așa că trebuie să mergem în număr cât mai mare și să o ajutăm pe Otilia!”, a declarat Natanael Iriciuc, vicepreședinte Smile Timiș.

Povestea Otiliei este una tristă. Deși la o vârstă fragedă, micuța se luptă cu o boală cruntă –cancerul – și o tumoare localizată în cutia toracică, ce îi apasă pe plămâni, cauzându-i dificultăți de respirație. După un tratament pentru astm care nu își făcea efectul, Otilia se simțea din ce în ce mai rău, în urma unor analize mai amănunțite s-a descoperit ce nu o lăsa pe Otilia sa respire: o tumoare cât 20% din corpul ei!

Deoarece starea fetiței era din ce în ce mai rea, fiecare zi îi putea fi fatală. Părinții au luat-o pe semnătură și au dus-o în Paris la tratament. După un drum greu cu avionul, care era cât pe ce să îi fie fatal Otiliei, micuța este acum la tratament și luptă cu boala. O singură zi de spitalizare costă circa 2.700 de euro, iar tratamentul, care se întinde pe patru ani, ajunge astfel la costuri uriașe, de aproximativ 1 milion de euro.

Cei care doresc să ajute cazul Otiliei, redându-i micuței minunatul zâmbet, pot face donații în oricare din conturile RO28BTRL04501203S89584XX, pentru lei, și RO03BTRL04504203S89584XX, pentru euro, cod SWIFT: BTRLRO22, deschise la Banca Transilvania, pe numele Paul Oncescu. Se poate dona prin Revolut, cont RO56BREL0005507017740100, @paul8wecy +40724059144 și PayPal: paypal.me/helpOtilia.

Articolul Solidaritate! Lugojenii, chemați să sprijine campania de donații pentru Otilia, o fetiță care se luptă cu cancerul apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*