Solidarity for Lugoj – un proiect intercultural și de voluntariat, care va schimba fața Școlii de Arte

30 de tineri de pe patru continente vor participa, alături de voluntari locali, la renovarea unor clădiri din curtea Școlii de Arte din Lugoj.

Vineri, 23 iulie, a avut loc lansarea proiectului Solidarity for Lugoj, organizat de Fundația Independentă pentru Tineret – Timiș (FITT) în parteneriat cu Primăria din Lugoj, împreună cu FOA – Fusion of Arts și finanțat de Corpul European de Solidaritate. 

Timp de 40 de zile, o echipă internațională de tineri va recondiționa spațiul oferit de Primăria Lugoj la Școala de Arte, acesta devenind un centru activ pentru tineret, unde se vor desfășura activități cu caracter cultural și social. 

Primul eveniment este programat sâmbătă, 24 iulie, de la ora 18, sub genericul ”Descoperă culturi din peste 10 țări într-o singură seară, la Lugoj”. 

Tinerii provin din țări precum Brazilia, Pakistan, India, Israel, Spania, Algeria etc.

La conferința de presă care a deschis oficial proiectul, din partea Primăriei Municipiului Lugoj au fost prezenți city managerul Anca Micșa Florea și viceprimarul Bogdan Ștefan Blidariu, iar din partea FITT, președintele Mihai Vilcea și Nadia Tismănaru. 

Pe lângă activitățile culturale propuse, voluntarii locali și internaționali vor renova trei clădiri situate în curtea Școlii de Arte (două corpuri separate și sala pentru cursurile de dans). 

Lucrările vor fi interioare și exterioare. Pereții vor fi curățați și zugrăviți, va fi schimbată podeaua de la sala pentru cursurile de dans și va fi refăcut acoperișul unuia dintre pavilioanele exterioare. Cu sprijinul Primăriei municipiului Lugoj, care va asigura și specialiștii pentru echipamente, în celălalt pavilion și la sală vor fi instalate sisteme de încălzire independente, nepoluante, care vor înlocui sobele de lemn.

Lucrările efectuate în spațiile respective pot fi mai ample, în funcție de implicarea voluntarilor locali și a firmelor private din Lugoj.  

 

Articolul Solidarity for Lugoj – un proiect intercultural și de voluntariat, care va schimba fața Școlii de Arte apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*