Soluție radicală! Garda de Mediu Timiș confiscă mașinile celor care aruncă ilegal gunoiul la Lugoj

Șeful administrației locale face un apel la lugojenii care nu au încă încheiat un contract cu Retimul, să își facă de urgență unul.
În lipsa acestei măsuri, care este obligatorie, taxele de salubrizare vor fi percepute de Primărie și vor fi de zece ori mai mari.

”Rog cetățenii care nu au încheiate contractele cu Retimul să le facă. Noi avem o bază de date și am identificat peste o mie de imobile care nu au contract cu Retimul. Vreau să le aduc la cu­noștință faptul că în contractul pe care îl avem cu ADID și cu Retim este specificat că cei care nu au contracte vor fi taxați direct de Primărie, dar la costuri foarte mari. Estimez că în trei luni vom avea de­finitivată această evidență și apoi vom factura pe cei care n-au contractele încheiate. Costurile vor fi de zece ori mai mari pentru cei care nu au un contract cu ope­ratorul de salubritate, așa cum este obligatoriu să aibă”, a declarat primarul Claudiu Buciu, într-o con­ferință de presă susținută miercuri, 24 martie.

Atenție, la piață se filmează! Inclusiv numerele de la mașini

Desigur, ne plângem toți că sunt gunoaie pe malurile Timișului, dar trebuie să ne întrebăm cine le aruncă. Un exemplu concret este cel din zona pieței.

”La piață aveam opt containere mari negre și patru galbene, pentru care plăteam o factură lunară la Retim de 25.000 de lei. Dădeam 300.000 de lei pe an pentru faptul că noi aveam niște containere acolo, unde toată lumea din oraș și din jurul pieței arunca gunoiul. De fapt, containerele erau destinate doar comercianților din piață. Am lăsat în prezent doar două containere negre și unul galben, iar în interior am lăsat opt pubele pentru comercianți. Vreau să vă spun că acești comercianți din piață sunt foarte disciplinați, au grijă, nu aruncă multe deșeuri. Nevoia efectivă a pieței e foarte redusă din acest punct de vedere, așa că vom trece la un contract de maximum 5.000 de lei pe lună”, arată Claudiu Buciu.

Amendă de 1.500 lei plătibili

Din păcate, în zonă vin cetățeni care aruncă deșeuri în continuare. De o săptămână, spune edilul șef, ”Poliția Locală îi amendează pe cei care aruncă acolo, iar amenda este de 1.500 de lei plătibili și vom amenda pe oricine aruncă orice, chiar și o plăsuță de gunoi”.

Buciu menționează că în perimetrul respectiv s-au instalat camere care identifică și numerele mașinilor.

Deja au fost amendați trei cetățeni care au venit să își arunce acolo sacii cu gunoi. Acțiunea va continua.

Cât despre comercianții din jurul pieței, aceștia au contracte cu Retimul, dar nu au pubele.

”Degeaba ai contract cu Retimul dacă nu ai și pubelă, dacă n-ai cumpărat sau nu ai luat de la Retim. S-au zgârcit la o pubelă și au găsit că e mai facil să arunce la piață și să plătească toți lugojenii pentru ei”, a comentat primarul situația.

”Rog cetățenii de bună credință să ne sesizeze sau să facă poze cu cei care aruncă gunoaie în locuri nepermise și noi îi vom amenda”, adaugă edilul șef.

El spune că are deja o înțelegere cu Garda de Mediu, pentru gropile clandestine din jurul Lugojului.

Poliția Locală poate reține pe cine aruncă gunoiul în spații neautorizate, până vine Garda de Mediu (în 45 de minute sunt la Lugoj) și le confiscă mașinile. Soluția poate fi privită ca radicală, dar este legală, asigură primarul.

Articolul Soluție radicală! Garda de Mediu Timiș confiscă mașinile celor care aruncă ilegal gunoiul la Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*