Spațiu pentru depozitarea deșeurilor provenite din construcții, amenajat la Lugoj

Primăria Municipiului Lugoj pune la dispoziția cetățenilor un loc desemnat special pentru depozitarea deșeurilor care provin din con­strucții, după ce în ultima perioadă pe raza municipiului, dar și la peri­ferie, numeroase gropi de gunoi clandestine și-au făcut apariția.
Cetățenii sunt informați că pot de­pozita molozul, respectiv de­șeu­rile inerte rezultate din con­strucții (mortar, pietriș, cărămizi, țigle), la fosta balastieră AEGEF, unde accesul se face de pe centura ocolitoare a municipiului, din direcția Caransebeș, înainte de podul peste râul Timiș. Locul de depozitare este situat în spatele balas­tierei Compact.

Accesul spre locul de depozi­tare este permis de luni până vineri între orele 7.30 – 14.30. În acest spațiu este interzisă de­punerea de­șeu­rilor menajere sau a oricărui alt tip de deșeuri în afară de cele rezultate din construcții

. Amintim că în luna februarie a acestui an, un bărbat cu domiciliul în Fârdea, împreună cu o femeie, au fost surprinși de polițiștii locali în timp ce aruncau pe domeniul public, lângă imobilul fostei centrale termice din cartierul Micro IV, mai multe ambalaje și deșeuri rezultate în urma renovării unui apartament. Bărbatul a fost sancțio­nat de oamenii legii cu o amendă de 3.000 de lei.

Legea prevede că a­ban­donarea deșeurilor se pe­dep­sește cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele fizice și de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice.

În plus, cei care aruncă deșeuri ilegal sunt obligați prin lege să curețe zona și să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăți specializate.

Articolul Spațiu pentru depozitarea deșeurilor provenite din construcții, amenajat la Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*