Specialiștii Beicevrei îți dezvăluie câteva lucruri uimitoare despre gin!

Ginul este o băutură îndrăgită în toate colțurile lumii, cu un gust unic și cu o istorie bogată în spate. Însă, chiar dacă multe persoane o consumă frecvent, puține o cunosc cu adevărat.

Există multe lucruri surprinzătoare pe care ar trebui să le știi despre gin și pe care specialiștii www.beicevrei.ro ți le vor prezenta în continuare:

 1. Are origini olandeze

Chiar dacă este băutura specifică englezilor, ea provine, de fapt, din Olanda. Cum este posibil? În timpul războiului de 30 de ani, din secolul al XVII-lea, soldații britanici au văzut că adversarii lor consumă o băutură din ienupăr și au numit-o “curajul olandez”. Apoi, băutura a fost adusă în Anglia, a fost modificată pe alocuri și a devenit cunoscută publicului larg.

 1. Nu se bea sec

Există bauturi alcoolice care pot fi consumate seci și băuturi, așa cum este cazul oricărui tip de gin, care au fost concepute pentru a fi integrate în cocktailuri. În acest mod, aromele sale de fructe de ienupăr, prune sălbatice, scorțișoară, anason sau coriandru sunt intensificate.

 1. Este vândut masiv în Filipine

În fiecare an, vânzările acestei băuturi la nivel global sunt impresionante: peste 60 de milioane de tone, din care mai mult de 22 de milioane de tone ajung doar în Filipine, ceea ce înseamnă că aici există mulți iubitori ai acestei băuturi formidabile.

 1. Ginul are o lungă și interesantă istorie

Creatorul ginului este necunoscut, însă rădăcinile se întind pe secole. Primele mențiuni încep în secolul XI de la călugării Benedictini din Italia, Salermo, care distilau vinul la alambic pentru a obține un alcool pe care îl infuzau apoi cu ienupărul cules de pe dealurile din jurul mănăstirii. O altă mențiune a apărut în secolul XII, într-o lucrare enciclopedică din Bruges, iar prima rețetă a fost tiparită în secolul al XVI-lea în Antwerp.

Medicul Franciscus Sylvius este declarat în multe surse ca inventator al ginului în secolul al XVII-lea. Acest lucru este fals! Ginul era deja o băutură cunoscută în Războiul de 80 de ani, atunci când englezii au venit în regiunea numită astăzi Benelux pentru a lupta alături de olandezi în revolta declanșată împotriva spaniolilor. În 1585, cu aproape 30 de ani înainte de a se naște Franciscus Sylvius, englezii au remarcat soldații olandezi, care beau gin pentru a se calma înainte de luptă. În acea perioadă, ginul a fost numit “curajul olandez”. Ulterior, ienupărul a fost folosit în medicină, iar alcoolul infuzat cu ienupăr, anason, fenicul și coriandru, una dintre primele variante de gin, apropiate de cele prezente, era considerat un tonic, aproape un panaceu și era prescris de medici pentru ameliorarea diferitelor afecțiuni. Cu toate acestea, studiile recente au arătat că ginul nu are calități vindecătoare.

 1. În anii ’90, cocktailul Gin Twist era la modă

Ai auzit despre această combinație alcoolică? Era creată din gin, sirop, apă fierbinte și suc de lămâie. Cocktailul a fost menționat în mai multe romane din acea perioadă, fiind consumat de către iubitorii acestei băuturi.

gin

Tu ai încercat cele mai populare sortimente?

Ca să te bucuri de gustul inedit, încearcă următoarele sortimente:

– London Dry – este obținut prin redistilarea alcoolului etilic și prin adăugarea de plante aromatice.

– Monkey 47 – are origini germane și este produs din 47 de plante.

– Genever – este sortimentul tradițional olandez și poate fi recunoscut datorită aromei sale mai intense.

Cu ce să-l amesteci ca să obții cocktailuri savuroase?

 • 30 ml de suc de lime proaspăt stors și 100 ml de apă tonică;
 • 45 ml de Campari și 45 ml de Vermouth dulce;
 • 2-5 felii de castravete și 90 ml de apă carbogazificată;
 • 3 căpșune, piper negru proaspăt măcinat și apă tonică;
 • 3-4 felii de piersici, 125 ml de apă tonică și o crenguță de cimbru proaspăt;
 • o jumătate de lime, o jumătate de castravete, 2-3 frunze de busuioc și floare de soc;
 • 2 felii de ananas, 70 ml de suc de ananas, 1 lime și apă tonică.

Achiziționează gin de pe Beicevrei la un preț avantajos și încearcă aceste combinații de ingrediente atunci când îți dorești să te relaxezi cu o băutură delicioasă!

Articolul Specialiștii Beicevrei îți dezvăluie câteva lucruri uimitoare despre gin! apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*