Spectacol ieftin, ca de amatori! In loc sa se ocupe de recuperarea banilor cheltuiti ilegal la balurile PSD, conducerea Casei de Cultura a Municipiului aduce lamuriri cu privire la audierea la Politie a presedintelui P.N.L. Lugoj

Conducerea Casei de Cultura a Municipiului Lugoj pare mai preocupata de transmiterea unor comunicate de presa, decat de recuperarea prejudiciului stabilit de inspectorii Curtii de Conturi, in urma contractelor pe care institutia le-a incheiat cu diversi artistilor care au prestat la balurile organizate de PSD Lugoj si de reprezentantii acestui partid in diverse organisme sindicale.Directorul acestei institutii, a carui buget a fost prejudiciat, a transmis un comunicat de presa in care incearca sa explice situatia care a dus la audierea presedintelui P.N.L. – Filiala Lugoj Claudiu Buciu, in loc sa se ocupe de masurile care trebuie luate in privinta recuperarii banilor cheltuiti ilegal si prin semnatura sa. Redam mai jos comunicatul transmis redactiei LugojOline:

De cateva zile, in presa online, au aparut cateva articole care se refera la audierea domnului Claudiu Buciu, presedintele P.N.L. – Filiala Lugoj, de catre Politia Municipiului Lugoj, in legatura cu anumite contracte ale Casei de Cultura a Municipiului Lugoj, aparute in mediul online, in anul 2017, precum si la constatarea, de catre Camera de Conturi Timis, a unor abateri, referitoare la angajarea unor cheltuieli bugetare, ale aceleiasi institutii, privind activitatile si actiunile culturale, cu nerespectarea legislatiei in vigoare.

Pentru a clarifica situatia creata si pentru a informa corect pe toti cei interesati, precizam urmatoarele:

In data de 03.03.2017, au aparut, in spatiul public online, imaginile a doua documente, intocmite de institutia noastra, respectiv doua contracte de prestari servicii, incheiate intre Casa de Cultura a Municipiului Lugoj si o persoana fizica, documentele in cauza fiind sustrase din dosare, copiate si ulterior instrainate unor persoane din afara institutiei. Sesizarea noastra a survenit, firesc si obligatoriu, in urma constatarii faptului ca respectivele contracte nu au fost eliberate cu buna stiinta de catre institutia noastra, lucru care putea fi extrem de simplu de realizat in urma unei adrese catre institutie, in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public. In concluzie, prin actiunea noastra am dorit sa semnalam, pur si simplu, faptul ca in cadrul Casei de Cultura a Municipiului s-a produs o abatere, savarsita, cel mai probabil, de catre un angajat, precum si identificarea acestuia, daca este posibil.

In ceea ce priveste contractele despre care, in mod eronat, se arata ca ar avea legatura cu audierea domnului Claudiu Buciu, incheiate intre Casa de Cultura a Municipiului si anumite formatii artistice, acestea au fost puse la dispozitia tuturor persoanelor interesate, conform Legii 544/2001 si au facut obiectul actiunii de audit efectuat in anul 2017, in interiorul prescriptiei generale de trei ani, in urma caruia Camera de Conturi Timis a constatat abateri de la legalitate si regularitate la un numar de patru contracte, in suma totala de 15.000 lei, recomandand Casei de Cultura a Municipiului sa dispuna luarea unor masuri legale care sa conduca la recuperarea sumelor achitate catre aceste formatii, pana, cel tarziu, la data de 30 mai 2018, actiune ce va fi efectuata de catre institutia noastra in perioada urmatoare.

 
Cu deosebita stima,
Tudor Traila,
Directorul Casei de Cultura a Municipiului Lugoj

Contactat de LugojOnline, presedintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu a reactionat la declaratiile facute de conducerea institutiei si a declarat ca aspectele semnalate Curtii de Conturi s-au confirmat si ca, directorul Casei de Cultura a Municipiului Lugoj nu are calitatea morala de a aduce explicatii in plus, avand in vedere ca si el a semnat acele contracte.

 

Atata timp cat domnul Traila a semnat acele contracte, nu are calitatea morala sa acuze pe nimeni ca ar fi facut dezvaluiri legate de ilegalitatea acestora. Avand in vedere faptul ca auditorii Camerei de Conturi Timis au confirmat cele afirmate de mine, domnul Traila ar trebui sa se preocupe de recuperarea banilor, nu de a scrie comunicate de presa care sa sune bine la ureche lui Boldea. Smecherii din PSD care au topait pe banii lugojenilor trebuie sa plateasca aceste sume alaturi de slugile lor care au semnat contractele si platile ilegale. In locul domnului Traila mi-as fi scris demisia, in locul acestui comunicat penibil!”, a spus Claudiu Buciu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*