Spectacolul pirothenic al galeriei utiste la derby-ul cu Rapid, amendat de FRF cu 15 mii de lei!

UTA nu a scăpat nesancționată după meciul incendiar cu Rapidul. Federația Română de Fotbal, prin Comisia de Disciplină, i-a aplicat două penalități grupării arădene, de 15 mii, respectiv 5 mii de lei, după așa-zisele incindente de la jocul cu giuleștenii, încheiat la egalitate: 2-2. Rețeta financiară a disputei cu trupa lui Mihai Iosif s-a ridicat în jurul sumei de 40 de mii de euro.

AFC UTA Arad vs. FC Rapid 1923 – Incidente – În baza art. 82.1 și 3.a și c,  raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul AFC UTA Arad cu penalitate sportivă de 15.000 lei: În baza art. 82.1 și 3.b, raportat la art. 83.2.c, cu aplicarea art. 54.2 din RD, se sancționează clubul AFC UTA Arad cu penalitate sportivă de 5.000 lei; În baza art. 45.1 din RD, clubul AFC UTA Arad va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv penalitate sportivă de 15.000 lei”, sună decizia de astăzi Comisiei de Disciplină  de astăzi.

Incidentele la care se referă judecătorii federali nu pot fi decât legate de spectacolul pirotehnic din peluză, în momentul afișării coregrafiei la care galeria UTA-ei a muncit săptămâni la rând, de fumigenele aprinse în debutul reprizei secunde și de cele două-trei sticle de plastic care au zburat în teren. După cum se observă, gruparea „roș-albă” va achita doar cea gravă abatere, în valoare de 15 mii de lei și nu și și pe cealaltă.  În acest sezon, arădenii mai fuseseră amendați cu 5 mii de lei după meciul de acasă cu FCSB pentru torțele aprinse la peluza „Iosif Petschovschi”.

Probabil, în unele medii din presa centrală dezamăgirea e mare, căci erau speranțe pentru o sancțiune mai dură la adresa „Bătrânei Doamne” și suporterilor săi. Chiar jurnalistul Decebal Rădulescu sugera la Digi Sport că UTA trebuie să plătească cu suspendarea terenului sau disputarea unor jocuri fără spectatori pentru așa-zisele mesaje cu tentă rasistă la adresa fanilor Rapidului, doar că aluziile fine nu intră în această categorie.

Amenzi s-au dat şi după celălalt derby al rundei trecute, dintre FCSB şi Dinamo. Clubul organizator, FCSB, a primit o amendă de 15.000 de lei, din cauza comportamentului suporterilor, care au folosit materiale pirotehnice pe durata jocului de pe Arena Națională. Dinamo a primit, de asemenea, o amendă, în valoare de 10.000 de lei, dar și cea mai dură corecție din istoria meciurilor cu „roș-albaștrii”, 6-0!

FOTO: Claudia Carp

1
0

Articolul Spectacolul pirothenic al galeriei utiste la derby-ul cu Rapid, amendat de FRF cu 15 mii de lei! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*