Spirale

Echipa națională a reușit un rezultat de egalitate la Oslo cu echipa Norvegiei, fapt care a provocat reacții dintre cele mai diverse. De fapt, echipa noastră a avut o evoluție mediocră și numai egalitatea poate mulțumi. Nu comentez alcătuirea echipei, deoarece acest aspect este apanajul selecționerului. Prezența unui singur jucător din campionatul intern, Deac, dă o măsură a valorii acestei competiții. Chiar dacă au fost reținuți șapte jucători de la U 21, doar Pușcaș a figurat în formația de start, în timp ce în echipa Norvegiei erau cinci jucători U 21.

Mulți au fost tentați să-l scoată țap ispășitor pe Grozav pentru evoluție slabă, dar și alți jucători au evoluat modest. S-a tot bătut monedă pe faptul că s-a aliniat o echipă ofensivă, cu o așezare 4 – 4 – 2, dar cu toate acestea nu ne-am văzut în atac.

Gazdele au avut un gol valabil anulat în mod eronat pe motiv de ofsaid, în timp ce ambele goluri ale echipei noastre au avut la bază situații de ofsaid. Marele merit al echipei României este că nu a cedat, chiar și atunci când a fost condusă cu două goluri. Au venit cele două momente de inspirație ale lui Keșerü, egalând situația din teren. Acest rezultat de egalitate ne reaprinde speranțele pentru calificare.

În partida de baraj pentru promovare/menținere în liga întâi, FC Hermannstadt a învins cu scorul de 2 – 0 Universitatea Cluj pe terenul acesteia. Echipa Universității a fost recunoscută de-a lungul timpului ca o echipă de elan care uneori suplinea diferența de valoare și astfel clujenii reușeau să obțină rezultate remarcabile în fața granzilor din liga întâi.

Ieri ne-a fost dat să vedem o echipă de melci, cu o evoluție ușor previzibilă, ceea ce a produs o mare deziluzie suporterilor clujeni care au susținut permanent echipa. Până să obțină licența Pro, Bogdan Lobonț ar trebui să știe că nu este suficient să înjuri antrenorul și jucătorii echipei adverse, așa cum a procedat cu Ripensia, ca să obțină rezultate favorabile.

Chiar dacă pentru majoritatea echipelor este perioadă de vacanță, au și început mișcările de antrenori și jucători. Astfel, Liviu Ciubotariu va antrena echipa națională a Libanului. În locul lui la FC Botoșani va sosi Flavius Stoican, iar Mihai Teja va poposi la Iași. Mutarea surpriză vine dinspre FCSB care l-a instalat antrenor principal pe Bogdan Andone, care la prezentare avea o figură smerită, vorba lui George Becali.

Relația de amiciție dintre Laszlo Balint și Bogdan Apostu de pe vremea când erau coechipieri la Diosgyör nu se dezminte. După numirea lui Balint în postul de antrenor principal la UTA, au și apărut cinci jucători noi la Arad: Buhăcianu, Fl. Ilie, Fl. Iacob, Al. Stancu și Tomozei, toți girați de impresarul Bogdan Apostu.

 

The post Spirale appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*