Spitalul din Lugoj este arhiplin! Încă o secție a fost eliberată pentru a interna bolnavii CoVid

Spitalul Municipal din Lugoj este arhiplin. La ora actuală, sunt internați opt pacienți pe secția de ATI, care este la capacitate maximă.

Alți 29 de pacienți confirmați pozitiv în urma testelor se află internați la secțiile de Boli Infecțioase și Neurologie ale spitalului lugojean.
Pentru că există un număr însemnat de suspecți, care prezintă simptome specifice (în primul rând, febră mare), s-a mai eliberat o secție, cea de Pneumologie, pentru primirea lor. Pacienții suspecți sunt testați și se află în așteptarea rezultatelor testelor.

Rata de infectare se menține foarte ridicată. La Spitalul Municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj, din 74 de teste efectuate luni, 14 au fost pozitive. La Lugoj, ”valul doi” al pandemiei ridică rata infectărilor aproape de cifra 3.

”Starea episcopului greco-catolic Alexandru Mesian, internat și el cu CoVid, este bună la ora actuală. L-am sfătuit însă să vorbească mai puțin la telefon, acest lucru putând afecta respirația”, ne-au declarat surse din cadrul spitalului.

Aceleași surse sunt de părere că trecerea școlilor pe cursuri efectuate exclusiv on-line ar ajuta mult la limitarea numărului de cazuri.

De trei săptămâni, transmisia noului coronavirus este comunitară, riscul fiind mai mare pentru persoane cu boli pulmonare cronice, diabet tip I sau II, obezitate și hipertensiune arterială. Vârsta reprezintă și ea un factor de risc asociat. Respectarea măsurilor de prevenție (mască, igienă, distanțare și evitarea deplasărilor mai puțin importante) este absolut necesară!

Articolul Spitalul din Lugoj este arhiplin! Încă o secție a fost eliberată pentru a interna bolnavii CoVid apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*