Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti va fi reabilitat complet în acest an

Cea mai mare unitate medicală din Prahova va primi și un RMN de la Ministerul Sănătăţii

Violeta Stoica

2018 poate fi declarat anul renașterii Spitalului Județean de Urgență Ploiești, pentru că până în luna decembrie vor fi încheiate toate lucrările de modernizare demarate în cursul anului trecut, cu fonduri de la Consiliul Județean Prahova. Alte cinci milioane de lei vor merge de la bugetul județean în acest an pentru finalizarea modernizării tuturor secțiilor din locația Găgeni – Nord a celei mai mari unități medicale cu paturi din județul Prahova. Potrivit președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, se preconizează, pe de altă parte, ca până în anul 2020 secțiile exterioare să fie mutate în locația de la Nord, după ce va fi construită o a doua clădire-anexă a actualului spital.
O altă veste bună este că, peste aproximativ trei luni, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești va fi funcțional un aparat RMN, singurul din sistemul medical de stat prahovean.

Consiliul Județean Prahova încearcă, utilizând bani de la bugetul județului sau prin accesarea de fonduri europene, să dea jos eticheta de “Spital al morții” care a fost pusă, ani la rând, celei mai mari unități medicale cu paturi din județ. Până la sfârșitul acestui an, afirmă președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, se vor finaliza lucrările începute în 2017 pentru modernizarea secțiilor Spitalului Județean de Urgență Ploiești, după ce au fost reabilitate secțiile Cardiologie și Interne, existente la etajele cinci și patru ale locației din strada Găgeni.
3-aAnul acesta, va continua modernizarea celorlalte secții ale spitalului, de la etajele inferioare și până la parter, suma necesară pentru încheierea tuturor lucrărilor fiind de cinci milioane de lei, fonduri provenite integral de la Consiliul Județean.
Tot anul acesta, Spitalul Județean de Urgență Ploiești va primi – prin intermediul unui program derulat de Ministerul Sănătății pentru dotarea spitalelor din țară – echipamente noi de imagistică medicală, respectiv un RMN și un sistem de arhivare a imaginilor medicale. Ieri, Bogdan Toader, șeful administrației județene, a fost prezent la sediul Guvernului pentru a semna contractul de furnizare.
Dotarea Spitalului Județean de Urgență cu un aparat RMN va suplimenta serviciile medicale oferite în prezent prin intermediul tomografelor existente, acesta urmând să fie singurul RMN (imagistică prin rezonanță magnetică) dintr-o unitate medicală de stat din județul Prahova. Pe de altă parte, sistemul de arhivare a imaginilor medicale va permite pacientului care va beneficia de aceste servicii de imagistică să primească înregistrarea pe DVD a examinării RMN, ceea ce înseamnă că rezultatul va putea fi folosit atât în spitalul ploieștean, cât și în orice altă unitate spitalicească, pentru eventuale intervenții chirurgicale bazate pe diagnosticarea cu ajutorul RMN.

UPU extins şi un nou compartiment pentru Primiri Urgenţe pe Buna Vestire

Anul acesta, Consiliul Județean Prahova a pregătit pentru obținerea finanțării prin Programul Operațional Regional 2014-2020 un proiect de extindere, reabilitare, modernizare și recompartimentare a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Ploiești. În prezent sunt în elaborare studiul de fezabilitate și documentația pentru depunerea cererii de finanțare la ADR Sud Muntenia, valoarea totală a acestui proiect fiind evaluată la 14 milioane de lei.
3-bDe altfel, proiectele Consiliului Județean Prahova referitoare la modernizarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești nu se opresc în acest an, având în vedere că se dorește construirea unui nou corp de clădire alipit actualului sediu, în care – potrivit declarațiilor președintelui CJ Prahova, Bogdan Toader – să fie mutate celelalte secții exterioare aflate acum în locația de pe strada Buna Vestire și Boldescu.
Viziunea administrației județene privind serviciile medicale acordate prahovenilor cuprinde și înființarea unei noi zone de primire a urgențelor medicale, care ar urma să se înființeze în locația Buna Vestire. Acolo, în clădirile reabilitate, după alte investiții importante și după demolarea clădirilor anexă vechi, va lua ființă un compartiment de primiri urgențe care să degreveze aglomerația din Unitatea de Primiri Urgențe din nordul municipiului Ploiești.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*