Posts Tagged ‘Auto-Moto’

Gergely, Bercea și Căpățînă – piloții arădeni remarcați de Federația Română de Motociclism în anul pandemic 2020

Federația Română de Motociclism și-a făcut bilanțul și în sezonul

Articolul Gergely, Bercea și Căpățînă – piloții arădeni remarcați de Federația Română de Motociclism în anul pandemic 2020 apare prima dată în sportarad.

Simone Tempestini, al cincilea titlu de campion național absolut la raliuri

Echipajul Simone Tempestini – Sergiu Itu (Skoda Fabia R5) a câștigat Raliul Transilvaniei pentru al doilea an consecutiv și și-a asigurat titlul absolut în Campionatul Național de Raliuri Betano, ediția 2020. Pentru Tempestini, succesul din weekend reprezintă al cincilea titlu din carieră, fiind, la 26 de ani, la numai trei lungimi în spatele legendarului Titi Aur.

The post Simone Tempestini, al cincilea titlu de campion național absolut la raliuri appeared first on sporttim.ro.

Formula 1, Rusia: Bottas, a doua victorie în 2020

A zecea cursă din cele 17, câte formează ineditul sezon 2020 din Formula 1, s-a disputat duminică pe circuitul de la Soci, din Rusia. Zece secunde de penalizare l-au scos pe Lewis Hamilton (Mercedes) din lupta pentru victorie, situație de care a profitat coechiperul acestuia, Valtteri Bottas.

The post Formula 1, Rusia: Bottas, a doua victorie în 2020 appeared first on sporttim.ro.

E oficial: Din lipsă de finanțare, Raliul Aradului a fost înlocuit cu Raliul Bacăului!

Sporturile de echipă, respectiv cluburile emblemă ale orașului, UTA și FCC Baschet Arad, nu sunt…

Articolul E oficial: Din lipsă de finanțare, Raliul Aradului a fost înlocuit cu Raliul Bacăului! apare prima dată în sportarad.

Raliul Iașului relansează lupta la titlu: VIDEO

Bogdan Marișca a obținut prima sa victorie stagională, câștigând Raliul Iașului chiar în ultima probă specială. Abandonul dramatic al lui Simone Tempestini a relansat lupta pentru titlu în Campionatul Național de Raliuri Betano, Dan Gîrtofan apropiindu-se la numai un punct.

The post Raliul Iașului relansează lupta la titlu: VIDEO appeared first on sporttim.ro.

Formula 1: Pierre Gasly produce surpriza la Monza

Într-o perioadă de dominație cvasitotală a celor de la Mercedes, ediția 2020 a Marelui Premiu al Italiei a avut o derulare neașteptată, departe de monotonia cu care Formula 1 ne obișnuise în ultima vreme.

The post Formula 1: Pierre Gasly produce surpriza la Monza appeared first on sporttim.ro.

Formula 1, Belgia: O nouă cursă fără greșeală pentru Hamilton și Mercedes

Ineditul sezon 2020 din Formula 1 a continuat în weekend în Belgia, la Spa, cu runda a șaptea din cele 17 programate în 2020. A fost o nouă cursă în care Mercedes pur și simplu a defilat, cu Lewis Hamilton lider de la start la finish, secondat de coechipierul său, Valtteri Bottas.

The post Formula 1, Belgia: O nouă cursă fără greșeală pentru Hamilton și Mercedes appeared first on sporttim.ro.

Arădeanul Attila Gergely e campion național Supermoto, categoria amatori

Campionatul Național de Supermoto și Viteză pe Motodrom 2020 s-a încheiat la Arad, pe circuitul VIK Power. Toate etapele s-au desfăşurat de altfel în oraşul nostru, iar ultimele două, din weekend-ul recent încheiat, au stabilit şi medaliaţii actualului sezon. Pentru a şasea oară consecutiv, timişoreanul Vlad Neaga (VN Motorsport) devine campion național la clasa Supermoto …

Articolul Arădeanul Attila Gergely e campion național Supermoto, categoria amatori apare prima dată în sportarad.

Naționalele de Supermoto și Viteză se încheie, în weekend, la Arad

Circuitul VIK Power din Arad va găzdui în acest weekend etapele finale, cu numerele 3 şi 4, ale Campionatelor Naționale de Supermoto și Viteză. Cele două runde de pe Mureş încheie sezonul, după ce primele două s-au disputat tot la Arad, în urmă cu o lună. La viteză pe motodrom vor concura sportivi de la …

Articolul Naționalele de Supermoto și Viteză se încheie, în weekend, la Arad apare prima dată în sportarad.

Imorală ipocrizie la modă. Lewis Hamilton, falsă virtute din viteza pe ape a bărcii personale, din postura de frunte în F1, responsabilă pentru emisia a 256.551 tone de CO2 pe an: despre ”oceanele și pădurile distruse, oamenii făcând mai mult pentru planetă”

Din gama ”faceți cum zic eu, dar nu cum procedez eu”, se constată că tot mai multe așa zise ”stele”, ”vedete” și ”legende” ale lumii noastre au adoptat pateticul reflex al autorităților prin a le completa în lecturarea publicului pe liniile tematicilor ingineriilor sociale croite și vizate a fi implementate de diriguitori, tonul ”narațiunii oficiale” emanând prin patronanta și sanctimonioasa notă de prețiozitate a mesajului senzația că masele ar fi suspecte de serviciu și vinovate până la proba contrarie pentru tot ceea ce aleg decidenții să întreprindă, când de fapt realitatea e fix pe dos. Căci oamenii sunt scoși țapi ispășitori, captivi sentimentului culpabilității, în vreme ce cei ”de la butoane” sunt de departe capul răutăților. Un alt exemplu despre falsa virtute la modă în mileniul III, oferit de o figură emblematică a Formulei 1, Lewis Hamilton, care, din viteza pe ape a bărcii sale personale, și ca imagine de succes a unei industrii responsabile pentru emisia a 256.551 tone de CO2 pe an, s-a etalat în scris pe o populară rețea de socializare prin a pomeni despre ”oceanele și pădurile distruse…”, ”… oamenii făcând mai mult pentru planetă”. N-ar fi oare mai etic și principial să facă tocmai pilotul de curse mai mult întru evitarea distrugerilor de exemplu prin stingerea motoarelor bolizilor săi pe ape și pe uscat? Sau să-și vadă de înclinațiile sale costisitoare pe pielea mediului fără a face pe mătușa în agonie de grija lumii. 

The post Imorală ipocrizie la modă. Lewis Hamilton, falsă virtute din viteza pe ape a bărcii personale, din postura de frunte în F1, responsabilă pentru emisia a 256.551 tone de CO2 pe an: despre ”oceanele și pădurile distruse, oamenii făcând mai mult pentru planetă” appeared first on sporttim.ro.