Posts Tagged ‘Final4’

U-BT câștigă la Cluj finala Cupei României

Învingătoare a timișorenilor cu o seară înainte, în semifinale, formația gazdă a turneului Final4 al Cupei României, U-BT Cluj, a câștigat ultimul act cu trofeul pe masă, 68:61 (34:29) cu campioana CSM CSU Oradea, alb-negrii adjudecându-și tot la 11 puncte, precum duminică, și sfertul inaugural al meciului de luni de la ora 19. Cei de sub Feleac, în avantaj toată partida disputată în sala ”Horia Demian”, s-au revanșat astfel pentru pierderea semifinalei de anul trecut a Cupei României în fața bihorenilor în ”Polivalenta” U-BT, elevii lui Cristian Achim fiind în schimb la cea de-a treia finală consecutivă pierdută în această competiție, în 2018 în Covasna tot în fața clujenilor iar anul trecut tot la Cluj, pe 18 aprilie, 88:78 pentru BC CSU Sibiu.

The post U-BT câștigă la Cluj finala Cupei României appeared first on sporttim.ro.

Buturuga mică nu răstoarnă carul mare în bătătura favoritei

Întrecerile Cupei României sunt adesea percepute generic ca fiind competiții ale surprizelor, ceea ce n-a fost cazul în duminica semifinalelor turneului Final4 din ediția 2019-2020 în baschetul masculin românesc, principalele două forțe la zi din campionatul intern croindu-și drum spre ultimul act cu trofeul pe masă de mâine seară. Laureata Ligii Naționale, CSM CSU Oradea, s-a redresat după pauză în primul meci al zilei, 76:72 (34:39) cu Dinamo Știința București, după care gazda turneului final, U-BT Cluj, nu și-a pus deloc pe jar numeroșii simpatizanți din sala ”Horia Demian”, din contră, detașându-se până la pauză, 47:31, suficient pentru a lăsa ceva și pe luni, 88:71 cu Baschet SCM Timișoara, care n-a răsturnat calculele hârtiei.

The post Buturuga mică nu răstoarnă carul mare în bătătura favoritei appeared first on sporttim.ro.

Baschet SCM Timișoara nu întrerupe seria neagră

Baschetbaliștii Timișoarei au pierdut în această seară pentru a șasea oară la rând în campionatul primei ligi, adunând tot atâtea înfrângeri consecutive și în noul an 2020, neprielnică modalitate de a aborda la finele săptămânii turneul Final4 al Cupei României, la Cluj, în semifinala cu gazdele. Cu șansa a doua pe terenul celei de-a patra clasate la încheierea etapei a II-a din Top6, ”violeții” au pierdut la câte 4 puncte primele două sferturi și mult mai clar pe cel de-al treilea, în care au marcat numai 9 puncte, fără a-l câștiga nici pe ultimul. 100:82 (56:48) pentru Steaua.

The post Baschet SCM Timișoara nu întrerupe seria neagră appeared first on sporttim.ro.

SCM Timișoara, duel la Cluj în Final4 cu U-BT pentru un loc în ultimul act al Cupei României

Baschet SCM Timișoara va întâlni formația gazdă în semifinala de peste nici 3 săptămâni a turneului Final4 al Cupei României, medaliata cu bronz a ediției trecute a Ligii Naționale, U-BT Cluj, încheind la egalitate de puncte cu liderul campion orădean Grupa A din sezonul în curs de campionat și având de disputat încă 3 meciuri în FIBA Europe Cup până la confruntarea eliminatorie de luna viitoare cu alb-violeții lui Petricevic.

The post SCM Timișoara, duel la Cluj în Final4 cu U-BT pentru un loc în ultimul act al Cupei României appeared first on sporttim.ro.

Abonată. SCM Politehnica se califică pentru a treia oară la rând în Final4 și caută să găzduiască turneul

Pe cât de mult a așteptat cu anii să reintre în duelurile finale pentru trofeul Cupei României, pe atât de obișnuită a devenit SCM Politehnica Timișoara în ultimele 3 sezoane să pătrundă fără excepție în turneul Final4 al competiției K.O., repetiție unicat în aceste ediții. Astfel, ”violeții” n-au mai pierdut în întrecerea eliminatorie de aproape 3 ani, din 31 ianuarie 2017, când ieșeau din sferturi la Turda cu 26-25 (15-13), de astă dată, tot pe fondul unei trageri la sorți favorabile, situație fără excepție în cele 3 campanii, deținătorii trofeului respectându-și blazonul prin a se califica astăzi de la 12 pe terenul ”buturugii mici” secund divizionare din Botoșani.

The post Abonată. SCM Politehnica se califică pentru a treia oară la rând în Final4 și caută să găzduiască turneul appeared first on sporttim.ro.

SCM Timișoara câștigă și returul acasă cu CSM Galați și intră în sferturile Cupei României

SCM Timișoara și-a respectat cartea de vizită și a învins între două deplasări pe puncte în Grupa A din campionatul Ligii Naționale și în manșa a II-a din optimile de finală ale Cupei României, 93:85 (52:35) în sala ”Constantin Jude” cu CSM Galați, a treia clasată în Grupa B valorică. Triumfători miercurea trecută la Dunăre cu 18 puncte avans, alb-violeții s-au distanțat la 12 deja după primul sfert al returului din această seară, fără a lăsa nici o șansă ”buturugii mici”, împotriva căreia au jucat de exemplu și junii Penciu și Schipor, peste 5 minute fiecare, respectiv Popa, aproape un sfert de oră.  

The post SCM Timișoara câștigă și returul acasă cu CSM Galați și intră în sferturile Cupei României appeared first on sporttim.ro.

Cupa României acasă, Poli forte și în Ligă: 26-21 + GALERIE FOTO cu trofeul

Tare mult au avut de așteptat ”Poli” și simpatizanții săi pentru cucerirea unui trofeu la nivel național, 28 de ani de la unicul titlu de campioni respectiv 33 de la prima sa Cupă a României, revenită în Banat și înfățișată spectatorilor din tribuna sălii ”Constantin Jude” cu ocazia antepenultimului meci acasă din returul Ligii Naționale, câștigat și acesta, la 3 seri după adjudecarea la Focșani a finalei în întrecerea K.O. La finele articolului, fotografii de la eveniment, surprinse de Erik Geiger.

The post Cupa României acasă, Poli forte și în Ligă: 26-21 + GALERIE FOTO cu trofeul appeared first on sporttim.ro.

Ultimul tur înaintea F4: SCM Timișoara, ”dublă” cu echipa antrenată de Tudor Costescu

Cupa României a revenit în acest an la formatul cu turneu final de patru echipe, după ce vreme de două sezoane opt formații au fost acceptate în faza finală. SCM Timișoara va juca în ultimul tur dinaintea F4 cu liderul Grupei Galbene a Ligii Naționale, Dinamo Știința București.

The post Ultimul tur înaintea F4: SCM Timișoara, ”dublă” cu echipa antrenată de Tudor Costescu appeared first on sporttim.ro.

CSU Universitatea de Vest – CSM București sâmbătă de la ora 15:15 în sala ”Constantin Jude” în optimile Cupei României

Au fost stabilite ziua și ora disputării optimii de finală a Cupei României la handbal feminin dintre ultima clasată în seria nord-vestică a Diviziei A, CSU Universitatea de Vest Timișoara, și campioana națională CSM București, a doua în ierarhia la zi a Ligii Florilor, meciul fiind programat sâmbătă după-amiază, de la 15:15, în sala ”Constantin Jude”. Prilej pentru a vedea pe viu în teren gruparea din capitală care pe 5/7 și 12/14 aprilie va juca mai întâi acasă în sferturile Champions League, cu Metz Handball, pentru un loc în Final4, campioana având însă în calendar înaintea sosirii în Banat și derby-ul din campionat la liderul SCM Râmnicu Vâlcea.

The post CSU Universitatea de Vest – CSM București sâmbătă de la ora 15:15 în sala ”Constantin Jude” în optimile Cupei României appeared first on sporttim.ro.

Tur de forță. Răgușiți din galerie la Final4, juniorii 2 de la SCM Politehnica remizează la Râmnicu Vâlcea și rămân în frunte la ”Valoare”

SCM Politehnica n-are doar prezent, proaspăt câștigătoare a Cupei României, ci și viitor, juniorii 2 ai alb-violeților, aseară în galerie la Focșani în ultimul act din Final4, păstrând astăzi șefia uneia dintre grupele categoriei ”Valoare” după remiza înregistrată la Râmnicu Vâlcea în duelul fruntașelor cu maxim de puncte până înaintea acestei penultime runde a turului.

The post Tur de forță. Răgușiți din galerie la Final4, juniorii 2 de la SCM Politehnica remizează la Râmnicu Vâlcea și rămân în frunte la ”Valoare” appeared first on sporttim.ro.