Posts Tagged ‘Handbal masculin’

Două campioane mondiale și olimpice eliminate după faza grupelor la Europenele masculine!

Desfășurate pentru prima oară în trei țări, Austria, Olanda și Suedia, Europenele de handbal masculin ajunse la ediția cu numărul 14 și-au încheiat faza grupelor cu două surprize uriașe: eliminarea naționalelor Franței și Danemarcei, campioane olimpice…

„Tricolorii” speră să evite Franța în drumul spre Mondial

Naționala masculină de handbal s-a întors victorioasă de la turneul preliminar din Italia, prima fază de accedere la Campionatul Mondial din 2021 din Egipt. Jucătorii antrenați de Rareș Fortuneanu au obținut trei victorii din trei meciuri și s-au calif…

Fenici, 5 goluri în România – Georgia 29-24 la startul preliminariilor Mondialului de anul viitor

Cristian Fenici, coordonatorul de joc al Politehnicii Timișoara, a fost al doilea cel mai prolific marcator al reprezentativei de handbal masculin a României în meciul de debut al ”tricolorilor” în preliminariile europene ale Campionatului Mondial de seniori de anul viitor din Egipt, meci câștigat vineri seară în Italia la startul Grupei 3 patrulater, 29-24 (16-13) cu Georgia, pentru care cele mai multe reușite le-a avut ex-polistul Irakli Chikovani, șase, golgheter al învingătorilor fiind un alt fost inter al alb-violeților, Demis Grigoraș, cu 9 goluri. 

The post Fenici, 5 goluri în România – Georgia 29-24 la startul preliminariilor Mondialului de anul viitor appeared first on sporttim.ro.

Fenici, câte două goluri în jocurile naționalei, România, pierzătoare a finalei Trofeului Carpați

La nici două săptămâni după ce a încheiat sezonul de toamnă prin calificarea la Botoșani în turneul Final4 al Cupei României, coordonatorul de joc al lui SCM Politehnica Timișoara, Cristian Stelian Fenici, s-a înscris în careul ”tricolorilor” cu goluri marcate în ambele meciuri disputate de România în zile consecutive la Trofeul Carpați, sâmbătă și duminică în sala Dinamo în fața unor naționale fără componenții cu care vor aborda din 9 ianuarie 2020 turneul final al Campionatului European de handbal masculin pentru seniori. Alături de Botea, ex-polistul Grigoraș și Bujor, căpitanul ”violeților” a punctat în primele partide cu selecționerul Rareș Fortuneanu la cârmă, românii depășind Olanda și pierzând apoi finala cu Macedonia de Nord.

The post Fenici, câte două goluri în jocurile naționalei, România, pierzătoare a finalei Trofeului Carpați appeared first on sporttim.ro.

Laura Coman, sportiva anului la Dinamo!

Clubul Dinamo București i-a premiat pe cei mai buni sportivi ai anului care se va încheia peste câteva zile. Eveniment precedat de inaugurarea sălii de giminastică, din cadrul complexului. Au participat Cătălin Necula, Secretar de Stat în Ministerul Af…

Abonată. SCM Politehnica se califică pentru a treia oară la rând în Final4 și caută să găzduiască turneul

Pe cât de mult a așteptat cu anii să reintre în duelurile finale pentru trofeul Cupei României, pe atât de obișnuită a devenit SCM Politehnica Timișoara în ultimele 3 sezoane să pătrundă fără excepție în turneul Final4 al competiției K.O., repetiție unicat în aceste ediții. Astfel, ”violeții” n-au mai pierdut în întrecerea eliminatorie de aproape 3 ani, din 31 ianuarie 2017, când ieșeau din sferturi la Turda cu 26-25 (15-13), de astă dată, tot pe fondul unei trageri la sorți favorabile, situație fără excepție în cele 3 campanii, deținătorii trofeului respectându-și blazonul prin a se califica astăzi de la 12 pe terenul ”buturugii mici” secund divizionare din Botoșani.

The post Abonată. SCM Politehnica se califică pentru a treia oară la rând în Final4 și caută să găzduiască turneul appeared first on sporttim.ro.

Unirea Sânnicolau Mare învinge în sala ”Constantin Jude” în fața lui CSU Politehnica și urcă pe 2

CS Unirea Sânnicolau Mare a câștigat în deplasare meciul de duminică al ultimei etape a turului în seria vestică din Divizia A de handbal masculin, semnând al patrulea succes consecutiv pe tronsonul final al sezonului de toamnă, serie demarată prin depășirea pe Aranca a liderului CSM Oradea și continuată cu victorii la Târgu Jiu, acasă cu juniorii de la CNOPJ Timișoara și astăzi de la ora 15 în sala ”Constantin Jude”, în dauna codașei CSU Politehnica Timișoara, triumf prin care a urcat provizoriu pe locul 2.

The post Unirea Sânnicolau Mare învinge în sala ”Constantin Jude” în fața lui CSU Politehnica și urcă pe 2 appeared first on sporttim.ro.

Poli trece de Steaua fără a fi deloc condusă. Al cincilea succes la rând în campionat, al cincilea consecutiv în Timișoara, la cea mai mare diferență acasă: 5 goluri

SCM Politehnica a învins în această după-amiază în ultimul meci jucat în Timișoara în anul 2019, la startul returului în Liga Națională de handbal masculin, dispunând de Steaua la diferența maximă înregistrată în uvertura etapei a XIV-a, de 5 goluri, atinsă în premieră în minutul 57 cu 4 reușite fără replică în nici atâtea minute, după ce bucureștenii se apropiau la limită pentru a șasea și ultima oară după pauză. De egalat, cei din capitală egalau de două ori în primele 6 minute, dar atât, ”violeții” desprinzându-se apoi la 7-3 în 4 minute, fără a mai fi ajunși din urmă: 34-29 (17-15).

The post Poli trece de Steaua fără a fi deloc condusă. Al cincilea succes la rând în campionat, al cincilea consecutiv în Timișoara, la cea mai mare diferență acasă: 5 goluri appeared first on sporttim.ro.

Răzvan Trif, 9 goluri pentru deținătoarea Cupei României. SCM Politehnica intră la scor în sferturi

Între ultimele două meciuri acasă de campionat din 2019, la cumpăna dintre tur și retur, SCM Politehnica Timișoara a mai făcut astăzi un pas în apărarea trofeului Cupei României la handbal masculin, sărind și cel de-al doilea hop din ediția în curs, și tot pe terenul unei secund-divizionare, prin a se axa mai degrabă pe jucători care apar printre picături în Liga Națională, autori de astă dată ai grosului golurilor învingătoarei la scor, în frunte cu Răzvan-Cristian Trif, cu 9 reușite.

The post Răzvan Trif, 9 goluri pentru deținătoarea Cupei României. SCM Politehnica intră la scor în sferturi appeared first on sporttim.ro.

CSU Suceava s-a impus în derbiul studențesc cu CSU Galați

În cadrul etapei a X-a a seriei A a Diviziei A de handbal masculin, ultima din acest an, CSU Suceava a evoluat la sfârșitul săptămânii trecute pe terenul celor de la CSU Galați. Oaspeții au condus te tot parcursul întâlnirii și s-au impus la final cu 4…