Posts Tagged ‘Poli Timişoara’

Doctorul Gheorghe Ghilezan, fostul medic al Politehnicii Timişoara și Cetățean de Onoare al comunei Dumbrava, va veghea din ceruri

Născut în Ghilad, județul Timiș, la 19 septembrie 1937, doctorul bănățean Gheorghe Ghilezan, profesionist dedicat oamenilor și Cetățean de Onoare al comunei Dumbrava s-a stins din viață joi, 8 octombrie, la vârsta de 83 de ani. Înmormântarea a avut loc astăzi, în Cimitirul Rusu Șireanu din Timișoara. De numele său se leagă multe dintre performanţele […]

Articolul Doctorul Gheorghe Ghilezan, fostul medic al Politehnicii Timişoara și Cetățean de Onoare al comunei Dumbrava, va veghea din ceruri apare prima dată în Redeșteptarea.

Vine Dunărea, Alexa promova acum 2 ani cu cei din Călărași. ASU, 11 sosiri: ”Sunt jucători care au venit târziu şi care au nevoie nu neapărat de o perioadă de acomodare, dar să-şi câştige ritmul de joc”

În careul fruntaș în ciuda înregistrării primei înfrângeri, sâmbătă în Harghita, ceea ce i-a adus a doua coborâre cu două locuri de la începerea campionatului Ligii 2, pe traiectoria 10 – 7 – 3 – 5 – 2 – 4 în primele 6 etape, ASU Politehnica va fi gazdă pe nocturnă la inaugurarea vineri seară a rundei a șaptea în eșalonul secund, de la 19:30 pe ”Dan Păltinișanu” împotriva vecinei ierarhice de pe podium cu care Dan Alexa, din vară manager general al alb-violeților, promova în Liga 1 în primăvara lui 2018. După eșecul cu 2-0 la AFK Csikszereda și înaintea sosirii Dunării Călărași, Alexa a vorbit marți la ora 10 pe marginea transferurilor efectuate de timișoreni.

The post Vine Dunărea, Alexa promova acum 2 ani cu cei din Călărași. ASU, 11 sosiri: ”Sunt jucători care au venit târziu şi care au nevoie nu neapărat de o perioadă de acomodare, dar să-şi câştige ritmul de joc” appeared first on sporttim.ro.

Hemoragia continuă. Portarul Borbei, la Lecce la doar 17 ani

Fotbalul timișorean nu se dezminte și mai pierde un junior de perspectivă, tristă poveste veche de decenii însă mereu cu noi episoade care confirmă că nimic nu este întâmplător. Ci este o politică mascând incompetența managerială și lipsa de viziune care au erodat decisiv în timp sportul rege de pe Bega, o politică la minima rezistență și lesne de aplicat. Fotbalul din capitala Banatului își făcea… ”naționale” și nu ”națională” cu jucătorii lansați peste ani, dar se mulțumește cu postura de a produce pentru alții, cât pentru a supraviețui, în ultimele sezoane la nivelul Ligii 2. Performanța se cimentează și prin investițiile în păstrarea în colectiv a unor tinere talente locale, de remarcat fiind aspectul că tot scade încet, încet vârsta cedării de către Timișoara a acestor sportivi cu potențial. Iar la început de toamnă, hemoragia e legată de postul cu numărul 1, previziunile fiind într-adevăr confirmate… După Contra, și Borbei. Căci ASU Politehnica Timişoara a ajuns la un acord cu clubul italian US Lecce în privinţa transferului portarului în vârstă de 17 ani, cu selecții sub ”tricolor” la nivel juvenil.

The post Hemoragia continuă. Portarul Borbei, la Lecce la doar 17 ani appeared first on sporttim.ro.

Benga: ”Fiecare joc e ca o finală pentru noi. Va fi dificil, deși prin prisma clasamentului pornim favoriți” Coadă: ”Trecem prin cea mai bună perioada de când sunt aici”

A doua pe podium și între cele 3 formații neînvinse în primele 5 etape ale Ligii 2, ASU Politehnica va juca sâmbătă la matineu din postura echipei cu cele mai puține goluri primite și în acest debut de campionat al eșalonului secund, unul singur, încasat în minutul 89 al partidei acasă cu Farul. A treia deplasare a ”violeților” în ediția 2020-2021, programată pe terenul uneia dintre cele 9 grupări cu un bilanț supraunitar al golurilor marcate, AFK Csikszereda înscriind de 5 ori în 4 apariții, cu măcar o reușită în fiecare întâlnire, ceea ce n-a ajutat-o însă prea mult, a se citi meciuri fără victorie la Miercurea Ciuc, ce-i drept grele, 1-1 cu liderul nou-promovat FC U Craiova 1948 și 1-2 cu Petrolul. De fapt, harghitenii n-au mai învins din runda inaugurală, 0-1 la nou-promovata ACS Fotbal Comuna Recea, pe 29 august, după care, în etapa a III-a aveau să stea.

The post Benga: ”Fiecare joc e ca o finală pentru noi. Va fi dificil, deși prin prisma clasamentului pornim favoriți” Coadă: ”Trecem prin cea mai bună perioada de când sunt aici” appeared first on sporttim.ro.

Mijlocașul central spaniol Jose Casado, la ASU Politehnica

ASU Politehnica Timişoara a ajuns la un acord cu José Casado. Mijlocaşul spaniol a semnat un contract valabil pe un sezon, din postura de jucător liber de contract.

The post Mijlocașul central spaniol Jose Casado, la ASU Politehnica appeared first on sporttim.ro.

ASU Politehnica, portar sloven itinerant de 1,91 și 24 de ani, Deronja, trecut pe la 10 cluburi din 5 țări, ultima oară în Belgian First Division B

ASU Politehnica și-a completat efectivul portarilor la mijlocul săptămânii în care va primi sâmbătă de la 11 pe ”Știința” vizita concitadinei Ripensia, confirmând previziunile pe care le enunța săptămâna trecută în privința aducerii încă unui goalkeeper. Este vorba despre Marko Deronja, un sloven în vârstă de 24 de ani care a semnat un contract pe un an de zile, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon. România, a șasea țară în care va activa, în continuarea itinerarului Slovenia – Slovacia – Germania – Austria – Belgia, traseu pe care a îmbrăcat tricoul a zece grupări, ultima oară la Lommel S.K., cooptându-l fără angajament în 5 septembrie 2019.

The post ASU Politehnica, portar sloven itinerant de 1,91 și 24 de ani, Deronja, trecut pe la 10 cluburi din 5 țări, ultima oară în Belgian First Division B appeared first on sporttim.ro.

Unu la unu la bare la mijlocul părții a doua, remiză albă pe ”Mircea Chivu”: CSM Reșița – ASU Politehnica 0-0. Fanii, ”la cucurigu” pe deal

Primul duel bănățean al noului sezon în Liga 2 a fost găzduit astăzi în Valea Domanului, matineu cu fanii galeriilor la liziera pădurii, pe dealul la baza căruia e amplasată tribuna a II-a a arenei ”Mircea Chivu”, dar fără goluri, și al doilea meci acasă pentru CSM Reșița fără a înscrie, și cea de-a doua deplasare pentru ASU Politehnica fără a scoate mingea din propria poartă: 0-0. Benga și Pelici s-ar fi întâlnit la mijloc de mai în Timișoara, în antepenultima etapă a sezonului trecut, dacă ar fi fost posibil returul ”violeților” cu Ripensia, anulat dat fiind întreruperea în martie a campionatului, cu sechele în noua ediție prin interzicerea prezenței spectatorilor în tribune și nu numai, dar s-au întâlnit în Caraș-Severin, rezultând un draw alb CSM – ASU, precum în turul trecut pe ”Știința”.

The post Unu la unu la bare la mijlocul părții a doua, remiză albă pe ”Mircea Chivu”: CSM Reșița – ASU Politehnica 0-0. Fanii, ”la cucurigu” pe deal appeared first on sporttim.ro.

Dacă Sergiu Popovici ”bubuie” de la semidistanță, ”violeții” înving: ASU Politehnica – Farul 2-1

Nimic nou, nu mai e o știre, fotbal televizat într-o seară de luni cu interdicție spectatorilor în tribune, de astă dată pe ”Dan Păltinișanu”, goliciune cu atât mai tristă și apăsătoare pe ”marele oval”, cu observația că semănătorii dezbinării au …

The post Dacă Sergiu Popovici ”bubuie” de la semidistanță, ”violeții” înving: ASU Politehnica – Farul 2-1 appeared first on sporttim.ro.

GALERIE FOTO. ASU Politehnica – Farul 2-1 (1-0)

Fotografii realizate de Leczki Jozsi la meciul de fotbal ASU Politehnica – Farul Constanța, jucat luni de la ora 18 în cadrul etapei a III-a din Liga 2 pe stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara, fără spectatori, și câștigat de alb-violeți cu 2-1 (1-0) prin golurile lui Sergiu Popovici în minutul 29 și Stjepan Plazonja în minutul 65, după care Greu a redus din handicap în minutul 89, succes prin care bănățenii au spulberat procentajul maxim al dobrogenilor și i-au întrecut în clasament. Rezultatele rundei, programul viitor și clasamentul, pe coloana dreaptă a secțiunii Fotbal. ”Violeții”, și în următoarele două etape din septembrie tot în Banat, sâmbătă de la 11 la Reșița, apoi acasă cu Ripensia.

The post GALERIE FOTO. ASU Politehnica – Farul 2-1 (1-0) appeared first on sporttim.ro.

Sergiu Popovici: ”E necesară aceeași atitudine ca la Cluj”. Benga: ”E păcat că un stadion atât de mare va fi gol. Meciurile fără spectatori nu crează echipelor vreun avantaj”. ASU Politehnica pregătește stingerea Farului

Două neînvinse în primele două etape ale noului sezon în Liga 2 se vor întâlni luni de la ora 18 în penultimul meci al rundei a treia, televizat de pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, ASU Politehnica revenind astfel pe arena pe care remiza alb cu Rapid în 1 martie 2020. Față în față, oponente dintre primele 7 clasate, atât bănățenii cât și dobrogenii câștigând la limită deplasările avute la pretendente anuale la promovare, Farul cu 1-2 pe 1 septembrie la Ploiești, alb-violeții cu 0-1 luni la Cluj. AFC Farul e a treia, pe podiumul fruntașelor cu punctaj maxim, după ce mai câștiga și sâmbăta trecută acasă cu 1-0 cu Aerostar Bacău, pe când poliștii se numără între cele 3 grupări fără gol primit în 180 de minute, alături de liderul Dunărea Călărași și CS Mioveni, care remiza alb în etapa I pe ”Știința”. Vor stinge oare timișorenii Farul în întâlnirea cu tribune goale, fără spectatori? 

The post Sergiu Popovici: ”E necesară aceeași atitudine ca la Cluj”. Benga: ”E păcat că un stadion atât de mare va fi gol. Meciurile fără spectatori nu crează echipelor vreun avantaj”. ASU Politehnica pregătește stingerea Farului appeared first on sporttim.ro.