Posts Tagged ‘Sport de masă’

Memo, Daniel Osmanovici, Andrei Gligor și George Baltă vor parcurge 100 de kilometri în mers pentru copiii din Asociația Autism Voice

Cei 4 sunt inițiatorii mișcării 100K Walk 2019 iar fiecare kilometru parcurs se va traduce într-o oră de terapie pentru un copil cu autism. Realizatorul radio Memo Vrînceanu, Daniel Osmanovici, blogger de parenting, ultramaratonistul Andrei Gligor și rugbystul participant la curse de alergare în fotoliu rulant George Baltă vor strânge fonduri pentru copiii din cadrul Autism Voice printr-un proiect inedit: 100 K Walk din București până în Ploiești și retur.

The post Memo, Daniel Osmanovici, Andrei Gligor și George Baltă vor parcurge 100 de kilometri în mers pentru copiii din Asociația Autism Voice appeared first on sporttim.ro.

Se deschide înscrierea de proiecte pentru finanțare prin Timotion, cel mai important eveniment sportiv în scop caritabil din vestul României

Organizațiile non-guvernamentale și grupurile de inițiativă din vestul țării, care au idei de proiecte ce pot aduce o schimbare reală în bine în comunitate, au din nou șansa să beneficieze de colectare de fonduri prin intermediul Timotion, cel mai mare eveniment sportiv în scop caritabil din zona de Vest, în cadrul căruia publicul este invitat să facă donații. Organizatorii Timotion 2020 își propun să finanțeze în urma evenimentului de alergare tot 20 de proiecte, la fel ca în ediția din 2019, iar Timotion, Fundația Comunitară Timișoara și Club Sportiv Asociația Alergotura, anunță că până în 11 decembrie 2019 se pot depune proiecte.

The post Se deschide înscrierea de proiecte pentru finanțare prin Timotion, cel mai important eveniment sportiv în scop caritabil din vestul României appeared first on sporttim.ro.

100 pentru Poli! Tradiționala cursă aniversară la UPT

După Gala ”Politehnica 100% performanță”, care a marcat intrarea în anul 100 al Universității Politehnica Timișoara și în cadrul căreia 100 de elevi merituoși au fost recompensați cu câte 1.000 de euro fiecare, seria evenimentelor aniversare continuă, în 12 noiembrie 2019, cu o altă tradiție instituită în Universitatea Politehnica Timișoara. Astfel, cu începere de la ora 13:30, pe stadionul „Știința”, sub titlul ”100 pentru Poli”, se vor parcurge 99 de tururi de pistă, câte unul pentru fiecare an de existență al Politehnicii, plus un tur suplimentar pentru celebrarea intrării în anul 100.

The post 100 pentru Poli! Tradiționala cursă aniversară la UPT appeared first on sporttim.ro.

Kuhn, aur și două argint în Ungaria, Ibănișteanu aur și 3 argint

Banatul a fost reprezentat de doi înotători legitimați la Clubul Reșița 07 la cea de-a XVI-a ediție a concursului de înot masters ”Campionatul Internațional de Înot Masters Hodmezovasarhely”, desfășurat în zilele de 9 și 10 noiembrie în localitatea cu același nume din Ungaria. Seniorul din Timișoara, Kuhn Alexandru, în vârstă de 67 de ani, a obținut 3 medalii, una de aur și două de argint, iar reșițeanul Bogdan Ibănișteanu, concurând la categoria de vârstă 25-29 de ani, a izbutit o clasare pe locul I și trei locuri secunde.

The post Kuhn, aur și două argint în Ungaria, Ibănișteanu aur și 3 argint appeared first on sporttim.ro.

Peste 1.000 de persoane la cursele Timișoara City Marathon. Restricții de trafic

Alergotura așteaptă la starturile Timișoara City Marathon peste o mie de participanți, alergători de toate vârstele, înscriși la cele șase curse. Startul curselor, mai puțin cea de maraton, se va da cu salve de tun, iar pe parcursul evenimentului, Asociația Eugeniu de Savoya va face paradă de uniformă. Pentru derularea în siguranță a curselor, vor exista restricții de trafic.

The post Peste 1.000 de persoane la cursele Timișoara City Marathon. Restricții de trafic appeared first on sporttim.ro.

Alexandru Beleiu (CSC Ghiroda și Giarmata Vii) câștigă Alpe Adria Vintage pe Yamaha pe SlovakiaRing, la Clasic Open

Alexandru Beleiu este primul român care câștigă competiția de motociclism Alpe Adria Vintage, sportivul de la Clubul Comunal Ghiroda și Giarmata Vii impunându-se pe Yamaha pe circuitul Slovakiaring la Clasic Open, principală clasă Vintage, cu peste două secunde avans în manșa I în fața slovacului Michal Spacek, pe Ducati, primul la ”Classic Legend”, și cu peste 16 secunde în manșa a II-a în fața cehului Jiri Nechanicky, pe Honda, concurând și acesta la Clasic Open.

The post Alexandru Beleiu (CSC Ghiroda și Giarmata Vii) câștigă Alpe Adria Vintage pe Yamaha pe SlovakiaRing, la Clasic Open appeared first on sporttim.ro.

Doi înotători amatori timișoreni, locuri 1 și 2 în Marele Ducat, la Lux Masters Open

Revenire cu succes a unor amatori veterani din înotul de pe malurile canalului Bega în Marele Ducat, cu ocazia concursului de înot ”Lux Masters Open”, la care au participat circa 200 de sportivi reprezentând 74 de cluburi din 14 țări, printre care și Romania, la start cu iubitori ai natației din Cluj, Reșița și Timișoara.

The post Doi înotători amatori timișoreni, locuri 1 și 2 în Marele Ducat, la Lux Masters Open appeared first on sporttim.ro.

Ultimele zile de înscriere la Timișoara City Maraton: 6 probe

Alergotura plănuiește un final de lună cu alergări sub soare și cer senin, pregătind o nouă ediție a evenimentului atletic Timișoara City Marathon, programat duminică 27 octombrie cu 6 probe de concurs, înaintea căruia organizatorii au remis un comunicat semnalând că sunt ultimele zile de înscriere la start. Care se va da cu… tunul, alături de Asociația Eugeniu de Savoya, aplicând reuniunii sportive o pecete cu conotații istorice. Timișoara City Marathon invită alergătorii să privească orașul din altă perspectivă…

The post Ultimele zile de înscriere la Timișoara City Maraton: 6 probe appeared first on sporttim.ro.

Școala Gimnazială 21 și Liceul Tehnologic Energetic ”Regele Ferdinand I” câștigă finalele ediției a IX-a în ”Cupa Eroilor Neamului”. FOTO

A noua ediție a Cupei Eroilor Neamului s-a desfășurat pe parcursul primelor 4 zile ale lunii octombrie și a aliniat la startul ei, ca în fiecare an, 8 echipe de gimnaziu și 6 echipe de licee, care au fost distribuite în câte două grupe, câștigătoarele grupelor disputându-și finalele vineri.

The post Școala Gimnazială 21 și Liceul Tehnologic Energetic ”Regele Ferdinand I” câștigă finalele ediției a IX-a în ”Cupa Eroilor Neamului”. FOTO appeared first on sporttim.ro.

Încurajăm mișcarea? În România, adeverința medicală de ”apt” pentru disciplina școlară Educație Fizică și Sport e eliberată contra cost

Sistemul de învățământ din România este plin de bube și lipsuri, mari și mici, iar materia Educație Fizică și Sport este precum cel mult a cincea roată la căruță în împănata schemă a lucrurilor, pe de-o parte ca o exacerbare a neajunsurilor și tarelor din școala carpatină, iar pe de altă parte oglindind fidel soarta ingrată a sportului în țara noastră. În toată această deșertăciune, nu contenesc indiciile negative ce nu îndeamnă la optimism, ca o completare apărând discutabila practică a eliberării contra cost de către medici de familie a adeverinței medicale de ”apt” pentru disciplina școlară Educație Fizică și Sport, cu atât mai reprobabilă cu cât până și elevii din ciclul primar așteaptă o asemenea ”undă verde”. Câtă ipocrizie poate bălti în bolnava societate românească în legătură cu încurajarea mișcării, din moment ce sunt taxați până și școlari apți pentru a frecventa orele ”de Sport”!? Și ce alte dovezi pe linia resortului cauză-efect ar mai fi necesare pentru a se deduce că starea sportului românesc nu poate fi alta decât pe măsura sprijinirii Educației Fizice și Sportului? 

The post Încurajăm mișcarea? În România, adeverința medicală de ”apt” pentru disciplina școlară Educație Fizică și Sport e eliberată contra cost appeared first on sporttim.ro.