Posts Tagged ‘Zoom In’

Nu la perfectul simplu

Fotografie de la meciul ACS Poli – U Craiova 1948 SA, jucat sâmbătă după-amiază pe terenul ”Electrica” din Timișoara în etapa a IV-a din Seria a IV-a în Liga 3 și câștigat cu 0-5 (0-3) de formația vizitatoare, urcată astfel pe locul 1, după ce în precedentele runde în fruntea ierarhiei s-au aflat Viitorul Dăești, în urma celei inaugurale, respectiv CSC Ghiroda și Giarmata Vii, în etapele 2-3. ”Albaștrii” din Bănie au fost încurajați frenetic și necontenit de o puternică galerie care și-a făcut din plin numărul în tribuna a II-a a stadionului de lângă ”Gara Mică”, fără ca sutele de fani să se oprească vreo secundă din sonorele scandări. Pe lângă susținerea favoriților, suporterii oaspeți au avut tăios în vizor Federația Română de Fotbal dar și pe Mititelu respectiv Lia Olguța Vasilescu. Ceea ce au avut la gură, vehemența și aciditatea scandărilor, și știu ei bine de ce, va țiui binișor în urechile celor prezenți la partidă. Și n-a scăpat de șfichiuirea desantului din Bănie nici clubul gazdă, ACS Poli, luat la un moment dat în colimator ca o reamintire a stării de fapt prin desfășurarea unui imens banner cu înscrisul ”ACS RECAȘ NU E POLI TIMIȘOARA”. ACS Poli a pierdut ambele meciuri găzduite pe ”Electrica” în noul campionat, 1-2 cu ACSO Filiași și 0-5 cu noul lider din Dolj, coborând pe ultimul loc al seriei, cu un singur punct.

The post Nu la perfectul simplu appeared first on sporttim.ro.

Și nouă ne place fotbalul

Cu speranța ca fotbaliștii de pe gazon să nu aibă nevoie de îngrijiri medicale dar mereu la datorie și pregătită să le sară în ajutor în caz de forță majoră, doamna Doina Neagoie îi are în grijă și pe porumbei, pe marginea terenului. Cu blândețe, firimituri de pâine, suflet și mână de cadru medical dedicat lumii sportului, din partea Policlinicii timișorene de profil. Instantaneu surprins de Iosif Canea la Baza II – UPT în ziua inaugurală a Zonei 1 din sferturile Ligii Elitelor U15, juniori C din Arad, Constanța și Timișoara jucând fiecare cu fiecare în patrulaterul găzduit de LPS Banatul și care continuă vineri și duminică, de fiecare dată de la ora 10. În runda a doua, LPS Banatul – ASU Politehnica de la ora 11:30, iar în etapa finală, alb-violeții cu FC Viitorul Constanța de la 10 și LPS Banatul cu ACS Viitorul Arad de la 11:30.

The post Și nouă ne place fotbalul appeared first on sporttim.ro.

Antrenor, bătăi de cap

Fotografie surprinsă la meciul amical jucat miercuri de la ora 11 pe Baza II – UPT din Timișoara între divizionara secundă ACS Poli și CS Millenium Giarmata, din seria vestică a Ligii a III-a, alb-violeții preluați din această iarnă de antrenorul Valeriu Răchită impunându-se cu 1-0 (0-0) prin golul marcat spre final de Dorin Codrea. Al treilea succes la rând la limită, al doilea consecutiv fără gol primit, în program urmând stagiul în Antalya. Fotoreportajul partidei, pe coloana centrală a paginii I și pe cea dedicată primelor 3 divizii în cadrul secțiunii Fotbal.

The post Antrenor, bătăi de cap appeared first on sporttim.ro.

Terenurile Timișoarei, poveste veche

O ultimă mișcare în 2018, încă un exercițiu de menținere a echilibrului pe suprafața de joc a unei arene timișorene pe care în această toamnă s-au disputat meciuri în Liga 2. Nimic nou în cea de-a doua zi de miercuri din decembrie, aceeași veche poveste, legată de dificultățile de zi cu zi cu care este nevoit să se confrunte fotbalul românesc. Intrăm în cel de-al 30-lea an postdecembrist dar și în astfel de condiții sunt condamnați să activeze participanți ai eșalonului secund din cel mai popular sport în Carpați. Fotbal în noroi. Baza materială este în suferință iar infrastructura sportivă sugerează că nici sportul n-a fost scutit de ura cu care fabrici au fost nonșalant tranșate la fier vechi, acoperișuri de școli au fost lăsate în paragină până pe punctul de a se prăbuși ori instrumentarul medical nou-nouț a ruginit prin vreun ungher, inutilizabil din motive birocratice. Vine vremea rea, revin și amintirile despre viitor ale nesfârșitei tranziții spre nicăieri, dar mai bine zis spre pierzanie. Iar optimiștii de serviciu, a se traduce naivii, să mă scutească. Chiar așa poate arăta gazonul unui stadion gazdă și sâmbăta trecută al unei partide din Liga 2, anticameră a elitei, cu câteva zile înaintea intrării în anul 2019, în capitala celui mai vestic județ al unei țări central europene, central pentru cei care stăpânesc geografia și-au auzit de Munții Urali. Sau mă rog, din Uniunea Europeană, cu malițiozitate pe adresa corectitudinii politice. În acest caz, terenul ”Ciarda Roșie”. Asta-i realitatea fără perdea, asta-i batjocura la care este supus fără nici cea mai mică remușcare sportul românesc, în vreme ce tot soiul de învârtiți și impostori își văd și în continuare de interesele personale și de grup, înșurubați prin diverse poziții cheie pentru a căpușa și în continuare un sistem voit și intenționat pervers la adresa binelui comun și bunului simț. Timișoara a fost lăsată să se chinuie la stadiul prost spre foarte prost în ceea ce privește suprafețele gazonate, în recul față de finele anilor 80, fără a mai readuce în discuție inacceptabila spulberare a arenei UMT, iar prin astfel de ”tranșee” se vede de exemplu nevoit să-și croiască destinul în fotbalul asistat social dintre Beba Veche și Marea Neagră un club profesionist fără propriul stadion de pe locul 26 în ierarhia la zi a sportului cu balonul rotund dintr-o țară altfel cât se poate de bogată. Săraci într-o țară bogată. Națiune care are absolută nevoie de o mare revoluție împotriva trădătorilor.

The post Terenurile Timișoarei, poveste veche appeared first on sporttim.ro.

Chiar atât de mare este presiunea?

S-a mai întâmplat o dată ca Sporttim să surprindă în obiectivul aparatului de fotografiat un sportiv al clubului vizitator care se îngrijea de necesități fiziologice în interiorul gardului împrejmuitor al unui teren gazdă la un meci de Liga 2 din fotbalul românesc, mai exact pe arena din Ciarda Roșie, la pauza partidei Ripensia – Academica Clinceni, disputată în ediția trecută de campionat în Timișoara. Atunci, doi componenți din lotul ilfovenilor, în echipamentul grupării secund divizionare, și-au văzut nonșalant pe rând de treaba mică într-unul din colțurile terenului roșu-galbenilor, de parcă n-ar fi putut conștientiza aspectul că sunt în văzul lumii, sub ochii celor din tribună. Din ceea ce poți constata în mediul citadin, în spațiul public, mai ales patrupezii au înclinația de a uda gardurile, însă și exponenți ai rasei umane în trecere pe malurile canalului Bega cu ocazia unor evenimente sportive din ridicola Liga 2 pe dreptunghiurile verzi ale patriei par a-și fi creat prostul obicei de a nu utiliza instalațiile sanitare din dotarea stadionului. Fie nu le-ar fi pe plac gradul de igienă al respectivelor facilități, fie sunt certați cu buna cuviință și niște minime norme de conduită, fie sunt într-atât de nepăsători încât… lenea e mare. Astăzi de la ora 11 s-a jucat pe terenul timișorean ”Electrica” de lângă Gara de Est meciul ACS Poli Timișoara – CS Aerostar Bacău, din etapa a XV-a în Liga 2, câștigat de oaspeți cu 1-2 din lovituri de la 11 metri după 1-0 la pauză pentru bănățeni, iar unul dintre jucătorii de rezervă din efectivul lui Florin Bratu, Alex Sahru, n-a mai făcut pur și simplu față presiunii, văzându-și și el de treaba mică, deși în echipamentul galben-albastru al moldavilor, în interiorul perimetrului arenei ”tramvaiștilor”, la gardul din prelungirea tribunei I. Noi mai sperăm doar atât, că a apucat totuși să se spele pe mâini.

The post Chiar atât de mare este presiunea? appeared first on sporttim.ro.

Gazon sintetic sau natural?

La cât de mult a fost folosit în lipsă de altceva în lunile reci, joc amical după joc amical după joc amical, fără a mai pomeni și aspectul că încă din capul locului oricum nu era nici pe departe de cea mai bună calitate, gazonul sintetic din complexul de terenuri ”Adrian Stoicov” a fost de fapt mai degrabă abuzat decât utilizat. Ani de-a rândul. Iar semnele de oboseală deveniseră evidente. Teren artificial care ”i-a scos” și i-a salvat pe mulți, căci câte n-au fost oare echipele care l-au călcat în acest deceniu!?, însă care tinde a deveni hibrid conform celor mai proaspete constatări, ducându-te cu gândul la un potențial loc de picnic atât de savurat de populația autohtonă, cu tot tacâmul aferent, micul, berea și halca la grătar, musai cu mormanul de mizerie lăsat în urmă. Crește iarba, de-ai spune că infrastructura sportivă a Timișoarei ar fi vie, însă poate doar ca penultimă zvârcolire înainte de a deveni încet, încet una cu pământul, praf și pulbere. Omul sfințește locul iar prea mulți sunt iresponsabilii, incompetenții, neamurile proaste și impostorii care s-au insinuat într-un fel sau altul în ceea ce constituie întregul lumii arenelor din capitala Banatului. O umbră sluțită nu doar în plan sportiv a sinelui de altădată, cândva un exemplu bun de urmat, la ora actuală o sinistră deturnare captivă avariției și parvenirii în regim de trufașă ignoranță.

The post Gazon sintetic sau natural? appeared first on sporttim.ro.

Pitic, sursă de inspirație pentru Rațiu

Când ACS Murani a înscris în deplasare de 6 ori, Ionuţ Pitic a semnat lista marcatorilor cu o ”dublă”, caz al ieșirii de Ziua Copilului la Gătaia, unde vizitatorii s-au impus cu 4-6. Când CS Timișul Șag a marcat în deplasare de 6 ori, Dan Rațiu a semnat la rândul său lista marcatorilor cu o ”dublă”, caz al ieșirii marți seară tocmai la Murani, unde oaspeții au remizat 6-6. Vorbim așadar despre liga a patra timișeană, aflată în săptămâna finală a ediției 2017-2018, în penultima etapă a campionatului Rațiu imitându-l pe Pitic, autor tot a două goluri cu o rundă înainte. La final, Rațiu s-a arătat a fi inspirat nu doar de ”dubla” lui Pitic, ci și de tatuajele acestuia. Fotografia, de Iosif Canea.

The post Pitic, sursă de inspirație pentru Rațiu appeared first on sporttim.ro.

Pitic, sursă de inspirație pentru Rațiu

Când ACS Murani a înscris în deplasare de 6 ori, Ionuţ Pitic a semnat lista marcatorilor cu o ”dublă”, caz al ieșirii de Ziua Copilului la Gătaia, unde vizitatorii s-au impus cu 4-6. Când CS Timișul Șag a marcat în deplasare de 6 ori, Dan Rațiu a semnat la rândul său lista marcatorilor cu o ”dublă”, caz al ieșirii marți seară tocmai la Murani, unde oaspeții au remizat 6-6. Vorbim așadar despre liga a patra timișeană, aflată în săptămâna finală a ediției 2017-2018, în penultima etapă a campionatului Rațiu imitându-l pe Pitic, autor tot a două goluri cu o rundă înainte. Inspirat de ”dubla” lui Pitic, Rațiu s-a arătat la final inspirat și de tatuajele acestuia. Fotografia, de Iosif Canea.

The post Pitic, sursă de inspirație pentru Rațiu appeared first on sporttim.ro.

Foarte, foarte mari probleme

Fanii viola și-au încurajat favoriții miercuri seară pentru ultima oară în acest campionat pe arena ”Știința”, la mijlocul reprizei a II-a a jocului câștigat cu 2-0 (2-0) de ASU Politehnica în fața codașei Foresta Suceava desfășurând un uriaș banner pe care era înscris mesajul ”Într-o societate plină de probleme / Nu schimbi nimic fără gesturi extreme”. Fotografie realizată de Iosif Canea la meciul din etapa a 35-a în Liga 2, ultimul acasă pentru ”violeți” dar și din întreaga ediție fiind la finele săptămânii viitoare pe ”Dan Păltinișanu”, cu concitadina Ripensia.

The post Foarte, foarte mari probleme appeared first on sporttim.ro.

Apa ca păcăleală

Ieșirea din iarnă a lăsat urme și a pus fotbalul intern la încercare, și pe la case mai mari, și pe la case mai mici. De exemplu, mari strădanii au depus pe 1 aprilie în fotbalul ”mic” sportivii de la AS Gloria Uivar și ACS Unirea Banloc pentru a juca meciul din etapa a 18-a în Seria a II-a din Campionatul Județean Timiș, eșalon cinci, câștigat cu 1-0 și prin mari bălți de gazdele mai bine clasate în jumătatea a doua a ierarhiei. Participanții la întrecere n-au păcălit fotbalul intrat la apă, dar cei care i-au supus la testul de rezistență la umezeală prin a ”da verde” partidei le-au tras o păcăleală. Jumătatea plină a paharului ține însă de sosirea fie și întârziată a primăverii, cu vreme mai bună, esențială pentru îmbunătățirea stării suprafețelor de joc.

The post Apa ca păcăleală appeared first on sporttim.ro.