Sportivii afgani fug de teroarea noului regim!

Cu câteva zile în urmă, au existat, în presa internațională, știri despre echipa națională de fotbal feminin, care este vânată de talibanii veniți la putere. Și tot din fotbal, am aflat despre tânărul din naționala U15, care a fos prins și strivit de trenul de aterizare al unui avion american. După aceste informații, este clar că sportivii afgani sunt hărțuiți, iar aceștia își caută refugiu în țările care-i primesc.

Marți, guvernul australian a luat decizia de a evacua peste 50 de sportivi din Afganistan. ”Există încă mulți sportivi în pericol, în Afganistan, și toată lumea ar trebui să facă totul pentru a-i ajuta”, a declarat pentru BBC Sindicatul Internațional al Jucătorilor. Printre cei 50 preluați de australieni se află multe jucătoare din naționala feminină de fotbal, cât și alți sportivi din național de tineret, tot de fotbal.

Președintele Federației Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, a declarat că este deschisă primirii de refugiați afgani. „Suntem zguduiți și îngrijorați de criza din Afganistan. Noi, cei din Italia, suntem dispuși să facem ce putem, chiar dacă nu avem cum să acționăm deasupra șefului guvernului”, a declarat Gravina pentru Tuttosport. De asemenea, Italia este dispusă să primească refugiații la centrul de formare al echipei naționale Coverciano. „Nimănui nu ar trebui să i se interzică vreodată să joace fotbal. Nimeni nu ar trebui să fie lipsit de visul de a deveni un jucător profesionist de fotbal”, a completat Gravina.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*