Sportivii, amăgiți de autorități: Nu se vor mai testa pentru COVID din 14 în 14 zile cu 220 de lei, ci din 7 în 7 zile cu…100 de lei!

Având în vedere Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății nr. 197/462/2021 din data de 6 aprilie 2021, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 358 / 8 aprilie 2021, Comitetul de Urgență al FRF a modificat protocoalele medicale, înlocuind testele RT-PCR cu cele rapide.

Astfel, prin decizia de azi a Comitetului de Urgență au fost modificate “Protocolul medical pentru desfășurarea competițiilor de fotbal profesionist” și “Protocol medical de desfășurare al competitiilor de futsal”.

În plus, Comisia Medicală a FRF a elaborat și Protocolul medical pentru fotbalul amator”, acesta fiind cel mai afectat în ultimul an de zile. Din cauza costurilor mari pentru testările COVID-19 RT-PCR, fotbalul la nivel județean și cel juvenil nu a putut să se desfășoare.

Practic, singura modificare notabilă este introducerea testelor rapide ca alternativă la testele PCR, dar frecvența lor este mai mare, din 7 în 7 zile și nu din două în două săptămâni față de cele PCR.  Astfel, reducerea cheltuielilor nu este substanțială, întrucât prețurile minime în laborataore și spitale pentru teste sunt astăzi de 220 lei pentru un test PCR, respectiv 100 de lei pentru un test antigen. Rămâne de văzut câte echipe vor dori să facă economia de 20 de lei la test pentru disconfortul jucătorilor și antrenorilor de a se testa săptămânal. S-ar putea să fie formații care să considere că testându-se mai des și riscurile de diagnosticare și carantinare ale jucătorilor lor să crească.

Federația Română de Fotbal consideră că a obținut o mare victorie pentru afiliații săi și cei ai AJF-urilor, de la care așteaptă să revină acum pe gazon la toate nivelurile, seniori, juniori și fotbal feminin. Oare chiar se va întâmpla asta?

0
0

Articolul Sportivii, amăgiți de autorități: Nu se vor mai testa pentru COVID din 14 în 14 zile cu 220 de lei, ci din 7 în 7 zile cu…100 de lei! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*