Sportivii ruși participă la Olimpiadă sub un alt Imn de Stat!

După cum se știe, sportivilor din Rusia li s-a interzis să participe la evenimente internaționale majore, sub pavilion rusesc și cu imnul lor national, până în decembrie 2022. Este o decizie a Curții de Arbitraj pentru Sport (CAS), din 2020, din pricina multiplelor cazuri de dopaj, descoperite printre sportivii de la Moscova.

Comitetul Olimpic Internațional a făcut recomandarea Comitetului Olimpic din Rusia (ROC) să găsească un alt imn, provizoriu, și un alt pavilion, sub care sportivii săi să poată intra în competiție. Și pentru că sancțiunea este până la finalul anului viitor, noul imn ar urma să folosească și la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din 2022.

Și în locul imnului compus de Aleksandr Vasilievici Aleksandrov, pe versurile lui Serghei Mihailovici Mihalkov, ROC a propus cântecul rusesc Katyusha, dar melodia nu a fost acceptată de Curtea de Arbitraj Sportiv. Până la urmă, Comitetul Olimpic Internațional a fost de acord cu un fragment din Concertul nr.1 de Pyotr Ceaikovski (foto sus), ca Imn al Rusiei, pe perioada cât durează sancțiunea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*