Sprijin din străinătate! Lugojul are ambulanță pentru animale

Nenumărate campanii de sterilizare pentru animalele cu și fără stăpân s-au derulat la Lugoj și în satele din apropiere, prin intermediul Free Amely.

Numai anul trecut, sute de câini și pisici au beneficiat de ste­ri­li­zare în cadrul celor zece sesiuni din cadrul campaniei demarate de către asociație, cu sprijinul par­te­ne­rilor din Germania și al primăriilor din Lugoj și zonă.”Din păcate, oamenii abando­nea­ză în continuare. Aduc la noi chiar și din alte județe, pentru că au auzit că la adăposturile din Lugoj nu se eutanasiază câini. Anul acesta am reușit să sterilizăm un total de 116 câini și pisici, majoritatea femele. Cel mai recent am fost la Știuca, unde am sterilizat 37 de animale”, spune Elena Balaj, administratorul Free Amely Lugoj.

Vestea bună este că Asociația Free Amely a primit prin donație, din Germania, o ambulanță pentru animale.

Aceasta este ultramodernă, complet echipată cu cele necesare pentru animalele de companie, în vederea efectuării intervențiilor ur­ge­nte și, pe viitor, a sterilizărilor, astfel încât intervențiile să nu mai depindă exclusiv de spațiul din incinta cabinetelor veterinare.

În perioada următoare mașina va fi înregistrată conform procedurii le­gale, astfel încât să poată fi utilizată în folosul animalelor în cel mai scurt timp. Totodată, Free Amely sprijină în continuare sterilizarea gratuită a animalelor cu și fără stăpân.

Cei interesați sunt rugați să sune pentru programări și detalii la numărul de telefon 0731/973866.

Anul acesta, pan­demia de coro­na­virus a îngreu­nat demersul Free Amely cu privire la sterilizarea gratuită a animalelor, însă numărul celor care abando­nea­ză câini și pi­sici a rămas la fel de mare.

Zilnic pe străzile Lugojului vedem câini și pisici fără stăpân, în căutare de hra­nă și apă. La intrările în municipiu sunt abandonați săptă­mânal pui, pentru că, mai ales în mediul rural, oamenii sunt reticenți la a duce animalele la sterilizat, deși de cele mai multe ori este gratuit.

Articolul Sprijin din străinătate! Lugojul are ambulanță pentru animale apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*