Stadioanele Ciudad de La Plata și San Paolo au luat numele lui Diego Maradona!

Axel Kicillof, Guvernatorul orașului argentinian La Plata, a hotărât să schimbe numele stadionului Ciudad de la Plata, din nordul capitalei argentiniene, Buenos Aires, în Diego Maradona, în memoria marelui fotbalist, care a murit cu o lună în urmă, din pricina unui atac de cord. ”Diego este unic și merită ca acest stadion să-i poarte numele”, a mai spus Axel. În plus, La Plata este locul unde Maradona a antrenat ultima echipă din viața sa, Gimnasia Esgrima.

Guvernatorul Kicillof a mai adăugat că una din tribunele arenei din La Plata va purta numele fostului manager al echipei naționale a Argentinei, Alejandro Sabella, care a decedat cu o săptămână în urmă, după o luptă dramatică cu cancerul. Sabella a fost jucător și antrenor principal și la echipa de club Estudiantes, care împărțea stadionul cu formația lui Maradona.

La începutul acestei luni, oficialii din Italia au hotărât ca Stadionul San Paolo din Napoli să fie redenumit oficial Diego Armando Maradona. Napoletanii nu uită că marele fotbalist a condus gruparea italiană către Cupa UEFA și singurele două titluri de campioană în Serie A, în perioada petrecută la Napoli, 1984 – 1991.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*