Stadion de rugby la Arad din fonduri europene? Mai e o lună până la revenirea celor de la CS Universitatea pe teren, în Liga 2-a!

Federaţia Română de Rugby anunţă, pe site-ul său oficial, că a depus la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene documentele pentru obţinerea unor fonduri de 18 milioane de euro în vederea construirii de baze sportive în perioada 2021-2025. Bazele sportive propuse prin intervenţie vor a fi construite în perioada 2022-2025, iar printre oraşele vizate se numără şi Aradul, alături de alte centre de tradiţie ale sportului cu balonul oval, precum: Bucureşti, Timişoara, Baia Mare, Petroşani, Cluj, Suceava, Bârlad sau Constanţa.

O astfel de bază va include printre altele, realizarea unui teren de rugby de dimensiuni omologate, pistă de atletism, pistă de elan pentru sărituri în lungime şi groapă de sărituri, gard de protecţie în spatele buturilor de rugby, clădire de vestiare cu lojă pentru oficiali, două gradene metalice pentru spectatori, având laolaltă 624 de locuri. Pe termen lung, scopul dezvoltării infrastructurii sportive este de a creşte numărul de secţii sportive pe macroregiuni, creşterea numărului de sportivi legitimaţi, al antrenorilor şi al instructorilor sportivi.

Petrache: „Situaţia e dezastruoasă la nivelul bazelor sportive”

Pe 27 februarie, Alin Petrache (44 de ani) a fost reales astăzi în funcția de președinte al Federației Române de Rugby. Fostul căpitan al „stejarilor” a fost votat în unanimitate, din echipa sa urmând să facă parte și fostul ministru al finanțelor, Eugen Teodorovici. Petrache îi va avea alături pe Bogdan Marinescu, Mircea Copaci și Anton Pisaroglu – vicepreședinți, iar fostul ministru de finanțe și al fondurilor europene, Eugen Teodorovici, va fi trezorierul FRR. „Ştim foarte bine când vorbim de rugby în ce condiţii se pregătesc copii, juniori şi seniorii noştri, situaţia dezastruoasă la nivelul bazelor sportive. Ne dorim ca acest proiect să reuşească pentru că, dincolo de aspectul performanţei, al sportului de performanţă, de care toată lumea vorbeşte, este un altul la fel de important, sportul de masă. Infrastructură sportivă înseamnă crearea unor locuri unde oamenii din comunitate pot veni să facă sport, să facă mişcare, totul la nivel de hobby, iar acest lucru nu poate avea decât efecte benefice. Este important să îmbunătăţim această parte legată strict de pregătire şi sperăm să facem acest lucru atât cu sprijinul primăriilor, cât şi al consiliilor judeţene”, a declarat preşedintele FRR, Alin Petrache.

Grindei: „Ținem steagul sus”

Echipa de rugby a Aradului a demarat de trei săptămâni pregătirea pentru noul sezon ce va începe pe 10 aprilie. Până la urmă, în eșalonul secund vor lua startul 9 echipe, urmând ca în primăvară să se joace un singur tur de campionat, iar în toamnă să se dispute fazele play-off și play-out. „Vom avea patru meciuri acasă și alte patru în deplasare, obiectivul rămâne acela de a ține steagul sus în rugby-ul arădean. Până una alta, ne-am bucurat de acțiunea de duminică de la Târgu Mureș, la care au participat toți băieții noștri, exceptându-i pe Stoica și Farcaș. A fost un antrenament comun cu echipa locală, pe o bază sportivă excelentă, după care ne-am împărțit în două echipe și am jucat și un amical. Totul a  durat în jur de trei ore, m-am bucurat să-i văd pe băieți  cu chef de rugby după o pauză atât de lungă, adică din noiembrie 2019”, ne-a mărturisit Marian Grindei, antrenorul „studenților” arădeni.

0
0

Articolul Stadion de rugby la Arad din fonduri europene? Mai e o lună până la revenirea celor de la CS Universitatea pe teren, în Liga 2-a! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*