Stadionul „Francisc Neuman” ar trebui finalizat până la finalul acestei luni, probele, retușurile și recepția ar trebui făcute până la debutul UTA-ei în noul sezon

Ceea ce a început Tehnodomus în urmă cu șase ani, DRAST Company va finaliza în doar cinci luni. Firma câștigătoare a licitației pentru finalizarea arenei „Francisc Neuman” a ținut ritmul de lucru ridicat și, dacă nu se întâmpla ceva neprevăzut, termenul de finalizare, finalul lunii iulie, va fi respectat.

De altfel, din 17 firme subcontractate la începutul lunii martie, în Calea Aurel Vlaicu mai lucrează doar zece și asta pentru că restul și-au terminat treaba. La această oră, tribuna a II-a și cele două peluze ar fi gata de predare, tot efortul constructorilor concentrându-se pe tribuna I. Aici mai este de lucru la toate cele trei niveluri, dar și la demisol, însă și aici s-a ajuns la partea de finisaje: montare de tavanuri false sau mochetă sau aplicarea ultimului strat de lavabil. Totodată, două dintre cele trei lifturi au fost montate, o atenție specială având camera tehnică, unde trebuie racordate și mascate un mănunchi de cabluri.

Conform graficului, se lucrează deja montarea celor două tabele electronice pe scheletele ridicate în colțurile terenului. Joi vor apărea și modulele, iar pe 20 iulie, angajații firmei maghiare de unde au fost comandate vor veni pentru a le pune efectiv în funcțiune.

Dacă pentru firma luminoasă constructorul a dat o comandă pe proprie răspundere și, s-ar putea, proprie cheltuială, parcările sunt exclusiv treaba Primăriei. Dacă cele rezervate spectatorilor s-ar putea să nu tragă în jos arena în ziua omologării, parcările pentru oficialități, autocarele echipelor și VIP-urilor sunt necesare. Noroc că iarba arată mult mai bine decât acum o lună de zile, semn că angajații Primăriei au găsit soluțiile tehnice să se ocupe ca lumea de gazonul recepționat în luna aprilie.

În fine, cel puțin deocamdată, arena va rămâne deschisă la colțuri și în partea superioară a tribunelor și peluzelor. Închiderea lor cu meșe a ieșit din calcul, iar tabla ar costa primăria în jur de 200-250 de mii de euro în plus și lucrările ar dura cel puțin două luni de zile în plus. Deocamdată, cei de la clubul UTA s-au angajat să „îmbrace” cât pot de bine în reclame porțiunile goale, însă – probabil – arena „Francisc Neuman” va fi într-o zi închisă în tablă, pentru a feri publicul de capriciile vremii.

Cert este că arena ar trebui finalizată până la finalul acestei luni, iar primele săptămâni din august vor fi destinate probeleor, retușurilor și recepției. Dacă UTA va promova în Liga 1, sunt șanse bune să debuteze pe noul stadion de 11.600 de locuri al Aradului, chiar dacă s-ar putea ca în runda inaugurală să ceară programarea pe teren străin.

0
0

Articolul Stadionul „Francisc Neuman” ar trebui finalizat până la finalul acestei luni, probele, retușurile și recepția ar trebui făcute până la debutul UTA-ei în noul sezon apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*