Stahl s-a întors mai puternic și empatic la Arad: „Mi-am cerut scuze tribunei pentru că am debutat la UTA și acest club va fi mereu în inima mea”

Albert Stahl a revenit pentru prima oară la Arad după transferul la Astra, iar echipa sa a spulberat-o pe UTA cu 6-0 pe noul stadion „Francisc Neuman”. De altfel, tânărul mijlocaș nu a apucat să evolueze nici pe gazonul vechii arene decât la juniori și asta pentru că în 2014 când a demarat construcția actualului stadion avea doar 15 ani. Astăzi, Stahl a fost juniorul pe care Eugen Neagoe a contat timp de 70 de minute. „Mi-aș fi dorit să joc pe acest stadion pentru UTA, orice arădean crescut aici își dorește acest lucru. Poate, se va întâmpla pe viitor, dar momentan sunt la Astra și trebuie să îmi fac treaba pentru echipa la care joc. Din păcate, nu au putut veni suporterii din cauza acestei pandemii, era mai interesantă partida cu tribunele pline”, susține fotbalistul arădean pe care gruparea „roș-albă” a încasat 80 de mii de euro de la gruparea giurgiuveană pentru transferul din vara anului 2019.

Stahl a obținut penalty-ul de la golul trei al giurgiuvenilor și a fost aplaudat la ieșirea de pe teren de către cei aflați la tribuna I a arenei „Francisc Neuman”.  „La început a fost un echilibru, dar după ce am marcat noi primele două goluri s-a rupt meciul. Sunt unele momente psihologice și acolo se pot rupe partidele. Știam că este un grup bun aici, la Arad, pentru că l-am prins timp de câteva săptămâni înainte să plec la Astra. Am văzut ce au jucat în Liga a II-a, când erau ajutați și de suporteri. Și în acest sezon, UTA a făcut meciuri bune, din păcate pentru ei așa a fost să fie în acest meci. Mă bucur că am fost aplaudat, mi-am cerut scuze deoarece respect acest club, m-a lansat în fotbalul mare, aici am debutat și mereu îl voi avea în inimă”, și-a motivat gestul mijlocașul ofensiv al Astrei.

Stahl a avut oportunitatea să înscrie la faza din minutul 37, însă a vrut să fie altruist și a încercat o pasă pentru italianul Montini ce a fost interceptată de Erico. „Așa am judecat acea fază, am vrut să îl las singur pe Montini, dar, din păcate, nu cred că am judecat-o prea bine.”

Dacă în sezonul trecut a strâns 13 partide pentru formația giurgiuveană, arădeanul are deja 10 partide în turul acestui sezon: „Anul trecut nu am prins atât de multe minute, dar în acest an am deja 10 meciuri, orice fotbalist își dorește să joace. Încă de când eram la UTA mi-am propus să ajung un fotbalist mare și într-o zi să se mândrească Aradul cu mine”, a încheiat  fotbalistul arădean al Astrei.

Albert Stahl a evoluat pentru prima echipă a UTA-ei timp de trei ani în liga secundă, reușind două goluri.

FOTO: Marius Buta

0
0

Articolul Stahl s-a întors mai puternic și empatic la Arad: „Mi-am cerut scuze tribunei pentru că am debutat la UTA și acest club va fi mereu în inima mea” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*