Stâlpii de iluminat public, mai obosiți și mai chiori pe zi ce trece

Numeroaselor probleme semnalate în zona centrală a Lugojului se adaugă și cea a stâlpilor pentru iluminatul pu­blic. Starea dezolantă în care se a­flă aceștia stârnește în continuare va­luri de nemulțumiri printre locuitorii urbei.
Acum că Ruga Lugojeană nu mai va avea loc din cauza pandemiei și municipalitatea nu mai este nevoită să impresioneze ochii delegațiilor străine, șansele ca iluminatul public să ajungă la parametri optimi sunt și mai mici. În aceeași perioadă a anului trecut, problemele erau tot cele de acum.

Atunci, globurile de protecție și becurile stâlpilor de iluminat public de pe Spl. Coriolan Brediceanu lipseau ori erau sparte sau atârnau de câte un fir de alimentare cu energie elec­tri­că.

Acum, singura diferență este că globurile și becurile deteriorate nu mai există deloc, deoarece nu au fost înlocuite cu altele noi. Stâlpii au unde și unde câte un bec, iar imaginea este una dezolantă. Ba mai mult, capacele de la câțiva stâlpi din apropierea Podului de Beton lipsesc, firele fiind expuse, lucru care poate reprezenta un pericol, mai ales pentru copiii care tranzitează zona.

O situație similară a avut loc în luna mai, când în cartierul Ștrand au fost vandalizați mai mulți stâlpi, plăcuțele de protecție de la aceștia fiind înl­ă­tu­ra­te. Ulterior, Primăria Lugoj a reme­diat problema, înlocuind plăcuțele lip­să.

Articolul Stâlpii de iluminat public, mai obosiți și mai chiori pe zi ce trece apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*