Starea de sănătate a beneficiarilor centrelor DGASPC diagnosticaţi cu coronavirus este stabilă, fără simptomatologie gravă

Instituţia aflată în subordinea CJ Prahova a asigurat din fonduri proprii inclusiv kituri de testare pentru coronavirus

V. Stoica

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, instituție care s-a aflat zilele acestea sub tirul de campanie al unui candidat la funcția de președinte CJ, a prezentat situația actuală a centrelor pentru adulți și pentru copii, după apariția focarelor de coronavirus.
În prezent, în centrele subordonate DGASPC Prahova sunt diagnosticați cu coronavirus 17 salariați, 23 de copii și 18 beneficiari adulți, iar starea de sănătate a acestora este stabilă, nu au simptomatologie gravă, fiind monitorizați, permanent, de personal medical de specialitate.
Trebuie menționat că în centrele aparținând DGASPC (opt unități de asistență socială pentru copii și 11 unități de asistență socială pentru persoane adulte cu dizabilități) sunt în prezent 1.377 de copii beneficiari ai măsurilor de protecție specială și 999 de persoane adulte cu dizabilități.
În toate aceste instituții subordonate DGASPC sunt angajați 1.700 de salariați.
Potrivit reprezentanților Direcției, încă de la începutul pandemiei de coronavirus, s-au elaborat proceduri concrete de lucru, conforme cu normele naționale impuse de pandemie.
Astfel, la începutul lunii martie 2020, a fost aprobată majorarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii cu suma de 1.200.000 lei, pentru achiziția de produse dezinfectante și de protecție, atât a salariaților cât și a beneficiarilor, în contextul epidemiei SARS CoV-2, fonduri alocate din veniturile proprii ale Consiliului Județean Prahova.
Măsurile de ordine interioară au fost luate imediat de la instituirea stării de urgență, fiind puse în aplicare regulile de prevenire a infectării cu coronavirus, printre acestea instituirea carantinei în unitățile rezidențiale de asistență socială pentru copii și adulți, fiind interzis accesul altor persoane în incinta acestor centre, legătura dintre beneficiari și familiile aparținătoare fiind realizată telefonic sau prin mijloace online. În toate centrele au fost izolați salariații la locul de muncă pe o durată de 14 zile, urmate de izolarea acestora la domiciliu pentru încă 14 zile, la intrarea în turele de lucru efectuându-se triajul epidemiologic. Este asigurată testarea periodică, bilunară sau ori de câte ori este nevoie, a tuturor salariaților și a tuturor beneficiarilor de servicii rezidențiale și, în situația în care Direcția Județeană de Sănătate Publică Prahova nu a putut asigura necesarul testelor, s-a procedat la achiziționarea kit-urilor de recoltare din bugetul propriu al instituției.
Pentru a răspunde situațiilor de urgență și pentru prevenirea infectării și răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost înființate, prin dispoziția directorului DGASPC Prahova, două centre rezidențiale cu rol de triaj epidemiologic – unul destinat copiilor și unul pentru adulți.
Bugetul anului 2020 al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova este de 154.978.680 de lei. Din această sumă, au fost alocate 43.585.000 de lei de la bugetul de stat și 92.183.000 de lei de la Consiliul Județean Prahova, arată reprezentanții DGASPC Prahova.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*