Start! A început vaccinarea anti-CoVid a personalului medical de la Spitalul Municipal Lugoj

În această dimineață, de la ora 9.00, a început vaccinarea personalului de la Spitalul Municipal din Lugoj.

Primul care s-a vaccinat împotriva noului coronavirus a fost dr. Dan Cliciovan, medic ATI la spitalul din Lugoj.”Azi m-am vaccinat. Este începutul drumului spre o viață normală”, a spus dr. Dan Cliciovan.

În continuare, cadrele medicale de la Spitalul Municipal vor fi vaccinate conform metodologiei în vigoare.

”După personalul de la ATI, în prima fază vor face vaccinul cei de la Compartimentul de Primiri Urgențe, de la secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie, de la laboratorul de analize medicale al spitalului și de la laboratorul de radiologie, precum și liniile de gardă. Vaccinul folosit este Pfizer”, a precizat, pentru ”Redeșteptarea” medicul Ionuț Lucian Cocoș, directorul Spitalului Municipal din Lugoj.

După vaccinarea celor din spital, urmează, în ordine, conform recomandărilor Comisiei Europene, lucrătorii din unităţile de îngrijire pe termen lung, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, persoanele care sunt expuse în mod deosebit riscurilor din cauza stării lor de sănătate, lucrătorii care asigură servicii esenţiale, persoanele care nu pot practica distanţarea socială, grupurile dezavantajate din punct de vedere socio-economic.

La final, dr. Ionuț Cocoș, directorul SML, se declară foarte mulțumit de noua instalație de oxigen, cu capacitate mult sporită, pusă recent în funcțiune la Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei”.

În data de 30 decembrie, la secția ATI a spitalului lugojean erau ocupate 7 paturi din cele 8 disponibile.

Articolul Start! A început vaccinarea anti-CoVid a personalului medical de la Spitalul Municipal Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*